Mit lehet tenni? Madárgyilkos szomszéd macskák.
Figyelt kérdés
A szomszédok macskái átjárnak a kerítésen, a kert közepén áll egy a tövétől szerteágazó mogyorófa amin rigók fészkeltek, a fa alját próbáltam védeni de valahogy valamelyik macska feljutott az este és megölte az egyik szülőt és a kicsiket, a nagyot megkopasztva megcincálva döglötten találtam a fa mellett a kicsik pedig a fa tövénél voltak jobb állapotban de elpusztulva. Nagyon mérges vagyokjún. 13. 20:02
11/19 A kérdező kommentje:
9. mondjuk a macskáik szarját tényleg be tudnám nekik dobni amit a ház előtti kapált rózsakertbe helyeznek :D ez nem rossz ötlet
jún. 13. 20:56
12/19 anonim válasza:
A macska csak azt csinálja ami neki teljesen természetes. Vadászik. Te dimenzionálod túl ezt a dolgot szerintem. Anyósomék kinti-benti ciája naponta hagy valami "ajándékot" a lábtörlőn. Ezek még a gazdinak is visznek valami zsákmányt.
13/19 A kérdező kommentje:
12. leírtam, hogy nem a macskát hibáztatom hanem a gazdáikat. Mit keresnek NÁLAM meg kint az utcán az Ő állataik?
jún. 13. 21:03
14/19 anonim válasza:
Egy macskát ha nem zársz be 0-24-be a lakásba akkor nem tudod semmivel rávenni, hogy csak oda menjen ahová te szeretnéd.
15/19 A kérdező kommentje:
Érdekes, hogy az egyik barátomék akik kertes házban vannak és macskájuk is van, meg tudták oldani, mert nem akarták hogy baja legyen valamitől. Hozzáállás kérdése, ha ilyen utolsó proli suttyók mint a többség akkor persze, hogy nem.
jún. 13. 21:10
16/19 anonim válasza:
Erre azért kíváncsi lennék, hogy tartották kordában a macskát odakint. Elektromos nyakörvet kapott ami 20 méteren belül sokkol, vagy mit?
17/19 A kérdező kommentje:
Faléces kerítésük van a kert nagy részén, azon felül tettek egy lemez csíkot amin nem tud felmenni, ahol sima drótkerítés van, ott fent visszahajlóra csinálták meg és így nem tud sehol kimenni
jún. 13. 22:04
18/19 anonim válasza:
Sajnos sokat nem tudsz tenni. Ha el is szállíttatod a macskákat, újak jönnek a helyükre. És ott vannak a kóborok is.
Ha megoldható, készíttess macskabiztos kerítést. Ha nem fér bele, akkor pl. mozgásérzékelős kerti locsoló is jó lehet :D Ebben a melegben nem fognak megfázni tőle a cicák, de kellemetlen élmény lesz nekik.
19/19 BécsiFehér válasza:
Az én egyik macskám meg az erkélyen lévő virágokra jövő óriás szenderekre (éjjeli lepkék) vadászik. Ha tudom, kiszabadítóm a karmai közül, ilyenkor sajnálom a macskát, mert elrontottam a játékát, ha addigra szétcincálja, akkor meg a lepkét sajnálom. (Ha meg elengedi, a lepke szárnyai összeporozzák a plafont, miközben a másik két macska is rohan utána, bútorokon keresztül :-) Régebben elkapott és abban a pillanatban meg is ölt két cinegét, amik a szomszéd erkélyen kitett madáreleségre jártak. A madarakat is sajnáltam, de mit tegyek, a macska számára csak prédaállatok voltak, nem gonoszságból tette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!