Hol van az igazság? Se kutyám, se macskám, miért én szedjem a szomszédaim macskáinak az ürülékét?
Közel 60 évig volt kutyánk, mindig egy, mindig puli. Ahogy az utolsó elment, úgy gondoltuk utazunk inkább és nem vállalunk a továbbiakban felelősséget.
Soha nem szedtem annyi szart, amióta nincs kutya a háznál, mint most. 5-6 macska a szomszédból, a távolabbi szomszédból hozzám jár piszkítani. Imádom az állatokat, sem megmérgezni, sem meglőni, sem egyéb más módon nem tudnék ártani, hisz vallom, hogy NEM a macskákkal van a baj, hanem a gazdáikkal. Vendéglátásból, szoba kiadásból élek, így hatványozottan kellemetlen a dolog, hisz kicsi gyerekek is megfordulnak nálunk nap mint nap.
Nem gondolom, hogy nekem kellene védekeznem, de meggyőződésem, hogy a kisállat tartóknak kellene gondoskodniuk a cicák szökésének megakadályozásáról, BÁRMIVEL. Szobában tartani őket, akár megfelelő kerítéssel védekezniük az elkóborlásuk ellen, stb. Mik a jogaim és lehetőségeim ez ügyben nyilvánvalóan állatkínzás nélkül... Mit szólnának a cica barátok, ha az én (nem létező) kutyám hozzájuk járna minden nap üríteni, vagy ha nem a kutyám, hát én... Örömmel szednék a szart minden nap? Kétlem... Hogyan tovább békességben?
Békességben? Hát a legkézenfekvöbb az élevefogó csapda és gyepmesternek leadni a macskákat.
Mindemellett jegyzőnek is jelezni, hogy szedje össze a gyepmester a macskákat. Amelyik meg beazonosítható, valamilyen módon, annak a gazdáját meg megbüntetni.
Az egyes ötletét támogatom, annyival kiegészítve, hogy ha egy mód van rá, ne a gyepmesternek add le a macskát, hanem állatvédőknek/macskamentésnek, egyszóval menhelynek, ahol nem altatnak.
És amúgy macskásként ajánlom ezt, mert az ilyen véglény gazdák, akik így "tartják" az állataikat, úgysem fognak észheztérni.
Ha valaki rajtakapna, hogy elfogsz macskát, és számonkér, a jog teljes mértékig mögötted áll, ugyanis szabálysértést követ el az a gazda, aki hagyja az állatát telken kívül grasszálni. Te meg mondhatod, hogy ide jár ez a macska hozzád, azt hitted, kóbor.
És köszi, hogy nem a macskán vezeted le a dühödet, mert tényleg nem ők tehetnek róla, hogy rosszul tartják őket.
Egyébként ha tovább akarsz lépni ezzel, akkor jegyzőhöz is fordulhatsz, és elindíthatsz birtokvédelmi eljárást, akár közegészségügyi veszélyre is hivatkozva (macskakaka miatt). Sajnos ez általában nem vezet eredményre, meg a legtöbb jegyző magasról tojik rá.
1/3 Én is erre gondoltam. 20-30 e. forintért lehet ilyet venni és úgy gondolom, nem tudnak belém kötni ha azt teszem amit Te is javasolsz. Vallom, hogy az állatok nem hibáznak, a gazdáik annál inkább.
Köszönöm.
2/4 Egy óriási "vakond túrást" képzelj el ami 70 %-ban macskaszarból áll".
Amúgy a terméskőből kirakott teraszra is szarnak, anélkül, hogy bármi lehetőségük volna betemetni.
Hát jobb megoldást nem tudok, de mivel szoba kiadással és vendéglátásból éltek lehet érdemes lenne a kerítés tetejére ilyen görgös valamit szerelni (pontos megnevezését nem tudom). Az olyan ha akár kívülről akár belülről akar be/kijutni a macska nem tud mivel, ezek a görgös valamik elforognak és nem tudnak amiatt átugrani rajta.
Más nagyon nem jut eszembe amivel védekezni tudnál, mivel valószínű akkor is ha elviteted a macskákat azok a “felelős” állattartók új macskát fognak szerezni. Akárhogy is magyarázod nekik, akkor is a macska csak egy fogyóeszköz lesz náluk sajnos. De baromi gáz, hogy a te vállalkozásod hírnevét rontják az ilyen véglények. Szóval szerintem mindenképp érdemes lenne beruházni egy olyanra amit fentebb említettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!