Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hol van az igazság? Se kutyám,...

Hol van az igazság? Se kutyám, se macskám, miért én szedjem a szomszédaim macskáinak az ürülékét?

Figyelt kérdés

Közel 60 évig volt kutyánk, mindig egy, mindig puli. Ahogy az utolsó elment, úgy gondoltuk utazunk inkább és nem vállalunk a továbbiakban felelősséget.

Soha nem szedtem annyi szart, amióta nincs kutya a háznál, mint most. 5-6 macska a szomszédból, a távolabbi szomszédból hozzám jár piszkítani. Imádom az állatokat, sem megmérgezni, sem meglőni, sem egyéb más módon nem tudnék ártani, hisz vallom, hogy NEM a macskákkal van a baj, hanem a gazdáikkal. Vendéglátásból, szoba kiadásból élek, így hatványozottan kellemetlen a dolog, hisz kicsi gyerekek is megfordulnak nálunk nap mint nap.

Nem gondolom, hogy nekem kellene védekeznem, de meggyőződésem, hogy a kisállat tartóknak kellene gondoskodniuk a cicák szökésének megakadályozásáról, BÁRMIVEL. Szobában tartani őket, akár megfelelő kerítéssel védekezniük az elkóborlásuk ellen, stb. Mik a jogaim és lehetőségeim ez ügyben nyilvánvalóan állatkínzás nélkül... Mit szólnának a cica barátok, ha az én (nem létező) kutyám hozzájuk járna minden nap üríteni, vagy ha nem a kutyám, hát én... Örömmel szednék a szart minden nap? Kétlem... Hogyan tovább békességben?

máj. 24. 22:17
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
25%

Nem tudom, elég érdekesen gondolkoznak egyesek. Komolyan összefogdozzátok más állatát? Nem mondom hogy egyetértek vele de sokan kint tartják a macskáikat, de emiatt nem biztos hogy felelőtlen gazdáik, ha elviszik őket ivartalanítani, orvoshoz ha kell stb. Inkább összeszeditek, kiszakítjátok szerencsétlent a megszokott kis életéből hogy bekerüljön egy ketrecbe, aztán vagy lesz gazdája vagy nem. Szép kis állatvédelem, meg állatszeretet ez.

Nem tudom, ha valaki ettől rosszul lesz hogy fel kell szedni pár db kulát akkor azzal szerintem nem sok mindent lehet csinálni.

Ha ennyire rosszul vagy tőle, vigyél oda kutyát, akkor csak egy után kell takarítanod, vagy fogadd el a sorsod. Nem hinném hogy kg számra kell szedegetned naponta, ezek az öregek hajlamosak túlozni…

máj. 25. 09:06
 12/22 A kérdező kommentje:

Ha mondjuk lenne egy harci kutyám és te lennél a szomszédom, biztosan örülnél, ha átjárna hozzád, akkor is, ha nem szarna a telkedre.

Noooooormális vagy?

máj. 25. 09:12
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

1-es vagyok. Gyepmestert azért írtam, mert azoknak kötelező átvenni, menhelynek meg nem, és nem is biztos hogy tudják, ugyanis azok folyton tele vannak. Meg lehet próbálni, legfeljebb nem jön össze.

Hazánkban két arrogáns csoport van, akik azért tehetik meg hogy bármit csináljanak, mert nehéz őket utolérni.

Az egyik a biciklisek. Nincs rendszám, utánuk futni senki nem fog, egyik pillanatról a másikra el is tűnnek bárhová.

A másik a macskások, pontosabban a kijárós macska "tartók", mivel semmi azonosító nincs a macskán, amivel nem lehetne letagadnia a gazdájának. Megintcsak nem lehet behajtani a büntetést, hogy mit keres portán kìvül az állata.

Aki normális, megoldja, hogy a cica ne jusson ki. Aki nem, annak meg mondanám, hogy tilos!

Nincs olyan, hogy fogadd el, hogy összezsarja a kertemet a macskád, kedves 09:06-os.

Kérdező nem akar macskát a kertjébe, és te és társaid nem kényszeríthetnek rá másokat, hogy viseljék el a hobbitok, az állattartási "kultúrátok" megnyilvánulását. Élni és épni hagyni, ez rátok is vonatkozik, mindenkinek a szabadsága addig tart, amíg a másikét nem sérti vele.

máj. 25. 10:32
 14/22 anonim ***** válasza:
41%
Ez nagyon igaz, itt Pesten a biciklisek 90%-a semmilyen közlekedési szabályt nem vesz figyelembe, se lámpa, se zebra, még csak nem is lassítanak. Nem is értem miért ajnározzák ennyire politikailag őket
máj. 25. 10:55
 15/22 A kérdező kommentje:
10:32 Köszönöm!
máj. 25. 12:54
 16/22 A kérdező kommentje:
Megint ma egy fél Aldis vödör (tudjátok, amikben az Aldi a narancsot méri a szezonjában) szart szedtem össze. Tényleg elegem van. Vagy a szomszédokkal állok háborúban, vagy a macskáikkal. Tényleg nincs közép út.
máj. 31. 00:56
 17/22 anonim ***** válasza:
34%

Igazad van, de lemerem fogadni, hogy az odaxaró cicák fele nem gazdás sajnos.

Gondolom full füves/kavicsos, stb az udvar. A megoldás az lenne, ha egy kis területet felásnál, ültetnél vm strapabíró cserjét és akkor majd ott elkaparják a kakát a cicók, hiszen alapból ők ezt teszik, de ha nem tudják, akkor kénytelenek otthagyni.

máj. 31. 07:23
 18/22 A kérdező kommentje:

17/17 Az udvar füves. Egy virágágyásba szarnak, el is kaparják. Akkor takarítok, ha már egy nagy vakondtúrásnyit kapartak össze amiből kikandikálnak a szardarabok.

Apropó szardarabok... A "gazdáik". Mindnek van "gazdája", a baj az, hogy olyan amilyen.

máj. 31. 13:05
 19/22 anonim válasza:
Jogos, igazad van, de a cicák átjárnak sajnos
máj. 31. 14:43
 20/22 anonim ***** válasza:
Nem próbáltad befogni őket azóta?
máj. 31. 14:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!