Ha van macskánk a gyerekünk még ígyis hiányolhatja, hogy nincs kutyánk?
Sziasztok. Cicánk van és nincs kutyánk. Van egy fiú gyermekünk, aki nagyon szereti a cicánk.
A tesómék gyermeke most nagyon akar kutyust és én nem szeretném, hogy a mi gyerekünk is akarjon kutyust, mert én és a párom nem szeretnénk kutyát.
Azonban sokszor olyan érzésem van, hogy a cica sose lesz olyan izgalmas hosszútávon, mert nem lehet vele sétálni, nem olyan pörgős.
Szeretettel fogadok csak cicás szülők véleményét!!!!:)
Főleg fiú gyermekeset 😅💙🙏👣
"Amennyiben nem akarnak kutyát."
Akkor nem lesz kutya, ez nem is kérdés.
Van egy benti kutyank, a gyerek szerinted mit szeretne?
Nana hogy macskat. Meg egy lovat. 🤣
Mindig az kell, ami nincs, de nem a gyerek dont.
" 3 evesen kaptam egy nemetjuhaszt"
Aztaaa , te egy csoda gyerek lehettel. Mar 3 evesen tudtad nevelni , setaltatni, munkakutya leven megfeleloen foglalkozni vele, suliba jaratni, gondozni, etetni , allatorvosi koltsegeit fizetni?
Hat emelem kalapom nem vagy semmi 😅
Ja vagy ugy ertetted, hogy a csalad vett egy kutyat mert akartak egyet es te mivel csaladtag vagy szeretett es óvott mint ahogy, amugy egy nemetjuhasztol az elvarhato.
3 evesen nem te kaptal kutyat, nem te vagy a gazdaja.
En csak akkor vennek kutyat ha en akarok. Egy gyereknek nem. Kisgyereknek azert mert nem tudja gondozni es nevelni.
Kiskamasznak meg azert nem mert 15+ eves felelőséget nem tud vállalni.
Pl : Lesz baratnoje, haverjai , bulizos korszaka, tovabb tanulas, egyetem mas varosba, kulfoldre koltozes . Ezekkel nem fer meg egy kutya nevelese.
Gyereknek max horcsogot vennek. Minden mast csak akkor ha en akarok.
"Egy NORMÁLIS szülő prioritással kezeli azt amit a gyereke szeretne, a józan ész határain belül természetesen."
Nem. A szülő akarata a prioritás. A gyerek 5 perc múlva is meggondolhatja magát, hogy mégsem kell a kutya, vagy nem akarja sétáltatni, vagy akármi. Ha az én gyerekem lettél volna, akkor fel sem merül a választás kérdése, a kóbor kutya megy a menhelyre. Nem csak pénz kérdése, hogy egy kutya legyen vagy kettő. Sőt. Leginkább nem pénz kérdése.
14-es, en tudom, hogy nekunk mi fer bele anyagilag, idoben, nem a gyerek.
Az nagyon szep es jo, hogy szeretne valamit es en vagyok a csunya gonosz anya, aki nem engedi meg, de az van, hogy az en felelossegem egy uj allat, nem az ove. Nekem kell orvoshoz vinni, foglalkozni vele, etetni, nyaralas eseten elhelyezni vagy mindent ugy szervezni, hogy az allat is johessen. Es nem, nem mindegy, hogy van mar egy kutyank, akkor elfer meg egy masik is, ez nem igy mukodik.
Ha hazahozna valahonnan egy kutyat, macskat, nem maradhatna nalunk, gazdat keresnek neki. Nyilvan az undorito, amit a szuleid mondtak, ha valoban igy volt, nem igy kell ezt kezelni, de teljesen jogos, hogy nem akartak allatot. Es nem, ebben nem a gyerek dont!
Velem amugy lehet kompromisszumot kotni, setaltassa a szomszed kutyajat ha annyira akar meg egyet, ennek a meg a szomszed is orulne, vagy elviszem egy menhelyre onkenteskedni, de ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!