Mindent tönkretesznek a kertemben a szomszéd macskái és a gyorsan szaporodó kóbor macskák. Semmi sem használ ellenük, mit tehetnék?
Figyelt kérdés
A településünkön sokan tartanak kinti (gyakorlatilag teljesen szabadon engedett) ivaros macskát, legyen állat, de ne kelljen foglalkozni vele és költeni rá címszóval. Személy szerint ezt a fajt nem kedvelem, de semmi bajom nem lenne azzal, hogy átmennek a kerten. Csakhogy teljesen megkeserítik az életem és használhatatlan a kertem. Teleszarják az egész kertet, a gyerek tiszta macskaszar, ha kimegy. Szétbontották a teraszon a bútorokat, lucskosra hugyozzák minden nap a lábtörlőt és az ajtót, még az autóra is rápiszkítanak. Kiássák, letörik a kertben a palántákat, ráfekszenek a paradicsomra, a termésre rászarnak, ehetjük a macskaszaros zöldségeket. Ha kimegyünk az ajtón, besurrannak a házba, és élénk érdeklődést mutatnak a szobában lakó törpenyulam iránt. Félek, hogy egyszer nem veszem észre, hogy bejöttek. Évről-évre egyre több a nem kívánt szaporulat, rengeteg utcán születő, gazdátlan macska van nálunk. A szomszédokat nem érdekli, szerintük ez így természetes, nekem meg van egy kertesházam, aminek a kertjét nem tudom használni. Semmi sem használ ellenük, befogni sem hajlandó őket senki, mert nincs hely nekik a menhelyeken. Mélyen elítélem az állatkínzást, de ezek alapján sajnos meg tudom érteni, ha valaki végső elkeseredésében megmérgezi vagy lelövi őket. De ez sem megoldás, mert tucatjával születnek minden évben. Kutyát emiatt nem szeretnék tartani, mert nem tudnék annyi törődést adni neki, amennyit megérdemelne.2024. ápr. 11. 12:15
11/32 anonim válasza:
Nekem volt ultrahangos macska-riasztóm.
A semminél többet ér.
Ebből a nagy hatósugarút érdemes megvenni.
12/32 anonim válasza:
Kéne őket ivartalanítani es gazdakat keresni nekik
14/32 jpeacefuler válasza:
Teljesen megértelek! Csatlakozom az előttem lévőhöz. Villanypásztor a megoldás. Ha a kerítésed alján nem tud bejutni a macska, akkor az pont jó, rakhatod felülre és így a gyerek sem éri el.
15/32 anonim válasza:
Még egy szavazat a villanypásztorra. Ha lent nem tudnak bejutni, csak kerítést ugorva, akkor tedd felülrekis feszültségre kapcsolva és néhány alkalom után megtanulják. Azért a közvetlen szomszédnak hagyj üzenetet, hogy ne fogdossa a közös kerítés vonalon a drótot.
16/32 anonim válasza:
Annyit tudsz még a helyzeten segíteni, hogy a kertbe leraksz pár helyre egy-egy kisebb-nagyobb kupac homokot. A macskák szeretnek a puha, könnyen kaparható helyekre sz*rni, így talán nem a paradicsomtöved mellett kezdenek ásni. Tudom, ez megint neked kiadás...
17/32 anonim válasza:
Szerintem pedig tényleg egy kutya lenne oda a legjobb megoldás. Robi,pitbull, németjuhász..
20/32 anonim válasza:
A kutya megoldja,a legkisebb is. Nekünk havanese volt, egy darab kóbor macska nem volt az udvaron,csak a sajátjaink,akikkel jóban volt. Pedig a kóborokat sem bántotta volna,de gondolom a kutyaszag miatt kerülték el az udvart. Amikor elpusztult a kutyus,rögtön jöttek a kóbormacskák.
Esetleg kérj kozmetikustól egy zsák kutyaszőrt..mintha valahol olvastam volna hogy valaki így tartja távol a macskákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!