Az örök dilemma: A macska kintre való az udvarra,vagy a lakásba?
Kutyát se engedjünk neki a nagyvilágnak, hadd fedezze fel, pórázon visszük és csak elkerített kutyafuttatóban engedjük szabadon vagy akkor, ha 100% behívható.
Tengerimalacot, nyulat, hörcsögöt se engedjük szabadon az utcán, azzal, hogy vigyáz magára, majd elfut a kutya/róka/sas elől, csak lefedett helyre tesszük ki őket legelni.
Nem tudom, miért kérdés ez macska esetében, miért ne kéne rájuk is ugyanúgy vigyázni, mint a többi házikedvencre.
",ez csak az emberek hülyesége"
Emberek nélkül lakás sem lenne, így nyilván.
Nekem mindig az a dilemma, hogy miért csak a macska a kérdés? Egy kutyának sokkal nagyobb területre, több mozgásra lenne igénye, hogy a lovat ne említsem. De, mondhatnám a halat, a hörcsögöt, a nyulat, a csincsillát, a madarakat... a sor végtelen. Engedjünk szabadon minden állatot, aztán meglátjuk, mi lesz.
Lakásban lakó macskáim vannak. Utoljára 6 hetesen jártak kint szabadon, mikor kibacta őket az az ivartalaníttatani képtelen idióta, aki az anyjukat "tartotta". Nem vàgynak ki, egy felhúzhatós szunyogháló tartja vissza őket a szökéstől. Sőt, a legtöbb ilyen kizárólag benti macska fél kint. Szoktatás kérdése. Ugyanakkor, a legjobb opció szerintem a kertes ház, macskabiztos kerítéssel, csak idáig még "nem jutott el a tudomány" a többségnél. Ha kertes a ház, had menjen a macska.
A menjen szabadon bsszon, (jobb esetben ivartalanul megy ki és "csak") verekedjen, szedjen össze mindenféle nyavaját, írtsa a kissebb rágcsálókat, madarakat, hüllőket kedvère, aztán egye meg, vagy üsse el valami opciónál sokkal jobb a lakásban tartás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!