Az örök dilemma: A macska kintre való az udvarra,vagy a lakásba?
Nagy macskásként:
Kertes házban nincs dilemma. Télen bent, csak dolgot intézni járnak ki, ágyba is bejöhetnek, saját plédre, vagy van saját fekhelyük az egyik fotelban, nyáron kint. Mindig is így volt. De igen, én is megfigyeltem, hogy mikor lakáscicát fogadtunk örökbe, pár hónap után imádott a kertben lenni, felfedezni. Ez bennük van.
N
Az a kérdés, hogy a macska mit választana, az, hogy mi neki a biztonságosabb vagy az, hogy okoz kevesebb kárt? Mert a macskák jelentős része szerintem az udvart/szabad kijárást választaná, de a kijárós cica, ha nincs macskabiztos kerítésed durván szólva "fogyóeszköz". Elüti egy autó, elkapja egy kutya, összeverekszik más kandúrral (ha ivaros), összeszed valami betegséget... Kutyánk van, nem komálja a macskákat, főleg nem a kertünkben, láttam már szoros futóversenyt (szerencsére a macsek nyert). A harmadik is szempont: a macska ragadozó, természetes, hogy ezt ki is akarja élni, ha tudja. A gyíkok, kis madarak, a mi esetünkben csibék és nyúlfiak ennek a szenvedő alanyai. Az is nagyon idegesítő, ha a homokozó/virágágyás/veteményes minden reggelre össze van piszkítva.
A részemről arra szavaznék, amit az egyik barátunk csinált: lakásból udvarra szabadon kijárós cicák, macskabiztos kerítéssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!