Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Megörököltem egy nyaralót,...

Megörököltem egy nyaralót, ahol van egy kijárós cica, de én a benti macskatartás híve vagyok, hogy kezeljem a helyzetet?

Figyelt kérdés
A cicát be lehetne hozni a városi lakásba, de jelenleg vesebeteg 10 éves cica mellé tudnám csak tenni egy 35 negyzetméteres lakásba, amit nem szeretnék reszkírozni. A másik opció az örökbeadás lenne, vagy az, hogy bebiztosítom neki a jelenlegi állapotot. Nem szeretném odaadni senkinek, mert egy nagyon jó cicáról beszélünk. A placcról annyit kell tudni, hogya környék szerencsére mentes az ostoba falusiaktól, az autóforgalom minimális, a cicát 2 naponta etetik, amikor nem vagyunk ott (de a szabadidőnk nagyrészét ott töltjük, tehát vannak hetek, amikor minden nap van kint valaki, sokszor kint is alszunk), és alapvetően nagyon nyugis környéknek tekinthető. Kutyák vannak, de legtöbbször pórázon, a cica pedig nagyrészt a telken dekkol. Kifutóba nem szeretném zárni. Arra gondoltam, hogy esetleg az egész telket lehetne körbevenni valami macskabiztos kerítéssel.Nem nagy a kert, de nem is kicsi, 600 negyzetmeternyi teruletről van szó. Kivitelezhető ez?

#kijárós macska
2024. ápr. 4. 23:03
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:
kb 3 óra alatt megszokta a lakást, semmi gond nem volt. Mintha sose járt volna kint. Nem volt semmi nehézség.
2024. júl. 30. 06:00
 22/28 anonim ***** válasza:

Akkor ezek szerint mégis a városi lakás lett a megoldás a ciccabiztos kerítés helyett?

A másik cicu hogy viselte?

2024. júl. 30. 06:30
 23/28 kürtőskalácska ***** válasza:
0%
Jaj de jó lesz neki
2024. júl. 30. 08:41
 24/28 A kérdező kommentje:
Na kaptam privátot valami nyomorult falusitól, most látom, hogy itt is okoskodik, a macska tökéletesen elvan a lakásban velünk, nem érdekli, mi van a lakáson kívül, nem akar szökni, nem tesz kárt semmiben, még a bútorokat sem kaparja. Eszünk ágában sincs innetől kezdve kint tartani. A cicabiztos kerítést nem tartom jó ötletnek, mert az veszélyesebb, ha mégis megpróbálná átugrani. Kifutó esetleg, de semmi szükség rá így. A cicákkal nagyon sokat foglalkoztunk, így mostanra már össze lettek engedve. Most is épp játszanak. Az örökölt cica kedélye most jobb, a kertben sokat volt egyedül, hiányzott neki az emberi társaság, ha kimentünk, csak panaszkodott, kaja sem érdekelte annyira, mint mi. Ráadásul tele volt kullanccsal, féreggel, bolhával, és valami bélgyulladása is volt, ami csak akkor derült ki, amikor alomba wc-zett. Már kikezeltem az összes kinti retek betegségből, ivartalanítás meg ugye már korábban megvolt, jgy a verekedéses tályogok is szépen elmúltak. Most teljesen nyugodt, kiegyensúlyozott, mert reggeltől estig velünk lehet. Az idős cicának is jobb, mert már kezdett nagyon bepunnyadni, most megint játékos. Persze rengeteget foglalkoztam velük az elmúlt hetekben hogy ez így legyen, de megérte. Értem amúgy, hogy kényelmesebb kint tartani a macskát és szarni bele mindenbe, közben szabadságról papolni, holott ezt a munkát, pénzt és erőfeszítést nem akarják azok belefektetni a témába, akik nyomják a buta maszlagot. Meg nyilván a macskákhoz is olyan hülyék, mint 6 pár rendőrcsizma, és valamivel mégis meg kell ideologizálni a baromságaikat.
2024. júl. 31. 10:25
 25/28 anonim ***** válasza:

Bocsánat, én egy szimpla kérdést engedtem el, mivel az eredeti kérdésben azzal kezdted, hogy a vesebeteg cicád miatt semmiképp sem szeretnéd hazavinni, eleve innen indult a téma. Ezért voltam csak kíváncsi, miért döntöttél mégis így. (Nekem csak benti macskáim vannak, megértem.)

Nem okoskodásnak szántam és véletlenül sem zaklattalak privátban.

2024. júl. 31. 12:50
 26/28 A kérdező kommentje:
Nem neked írtam nyilván! Csak betaláltak a macskákról semmit sem tudó agysebészek. Igen, a vesebeteg cicám miatt nagyon aggódtam, és nem is fogadta el elsőre az újat. De végül összeszoktak, amitől a beteg cica is egészen kivirult, újra játékos, élénk, boldog. Most is épp együtt ejtőznek az ablakpárkányon. Az etetéssel van az egyetlen gond, mert gyógytápot kap az idős cica a veséje miatt, és azt az új nem eheti, de megoldjuk ezt is mindig.
2024. júl. 31. 14:55
 27/28 kürtőskalácska ***** válasza:

Oké ennyi erővel te a biztonság címszóval ideologizálod a te véleményed.

Ezenkívül jééé nekünk vannak öreg macskáink akik itt öregedtek meg és jéé ha bármi bajuk van volt visszük az állatorvoshoz.

Aki még azt gondolja magáról hogy ő jaj de jó gazda hogy bent tartja a macskáját az érzze magát úgy.

Te is olyan hülye vagy akkor mint hat pár rendőrcsizma hogy nem tudod meghallgatni másik véleményét csak a sajátodat mondod másét nem fogadod el.

Agysebész városi

2024. júl. 31. 18:15
 28/28 A kérdező kommentje:
Voltaképpen mit szerettél volna mondani, meg így hány éves vagy? Demencia miatt kérdezem.
2024. júl. 31. 23:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!