Milyen fajta cicát ajánlanátok? Bővebben lent.
Tegnap hagyott itt engem váratlanul egy majdnem 9 éves ezüst csincsilla perzsa. Kiskorától velünk volt, és mikor elköltöztem a szüleimtől, hoztam őt is. Éveket élt velem és nagyon szerettük egymást. Integettem neki, mikor elmentem itthonról, ő pedig mindig az ajtóban várt, mindegy mikor értem haza.
Mindig velem aludt, vagy a közelemben. Mindenhova követett a lakásban akkor is, ha többen is voltunk itthon. Ismertük egymás szokásait.
Egy rettentően nyugodt, nagyon jól szocializálódott teremtés volt.
Még helyre kell raknom magamban a hiányát, azonban az biztos, hogy szeretnék majd másik cicát.
A macska bútorokat el sem pakolom, mert úgy szinte üres lenne a lakás.
Kell a lelkemnek, hogy szerethessek egy állatot, és ő várjon engem, igényelje a társaságom.
Pótolni nem szeretnék senkit/semmit, de ezekre szükségem van a fentiek alapján:
- hosszúszőrű
- igényelje a társaságom
- játékos legyen
- barátságos legyen
- ragaszkodó legyen
- csak bent tartanám
- aludjon velem, vagy csak várjon, ha hazaérek
- tudom, a perzsák/hosszuszőrűek sokszor lusták, sokat alszanak, de lehetőleg mégse legyen nagyon lusta, azaz ne csak aludjon nappal
Tudom, ebben vannak dolgok, amik a szocializációtól is függnek. Azonban irányadóak, mert nem mindegy, melyik fajtát hogy lehet szocializálni.
Ugyanolyan fajtát nem szeretnék.
Légyszi írjatok fajtákat, és mindent, amit tudtok róluk. Előnyök, hátrányok.
Kiegészítés:
- mindenképpen hiteles helyről szeretnék majd hozni
- kiskorában, amikor a legideálisabb elválasztani az alomjától
- menhelyeket szeretném kizárni
Valószínűleg rosszul fogalmaztam.
Még tereli a gondolkodásom a hiány.
Tudom, hogy nem lehet előre meghatározni, milyen legyen egy állat. Rengeteg függ attól, hogyan nő fel.
Én alapból imádom a macskákat, születésemtől kezdve voltak a környezetemben.
Szóval az biztos, hogy ami rajtam fog múlni annak a cicának a személyiségében, aki majd ide kerül, az a lehető legjobb lesz.
Arra gondoltam a kérdés kiírásakor, hogy vannak a fajtáknak bizonyos ismertetőjegyei a személyiségükben is. Ezeket csak irányadónak tekinteném.
Ezen kívül a macska nyilván egy önálló, érző lény, nem pedig kívánságkosár.
Úgyhogy kérem a további válaszolókat, hogy inkább csak a fajtákra menjünk rá, és szok tulajdonságaira.
A ragdoll jó javaslat, azt a fajtát ismerem.
Brit hosszúszőrű, Selkirk rex, Szibériai, Norvég erdei, Ragdoll, Maine coon.
Ezek a fajták mind hosszú szőrűek, kedvesek, barátságosak, játékosak, igénylik a társaságod, és kölcsönös szimpátia esetén együtt alszanak veled. :)
Ezen kívül még van pár rövidszőrű, amelyikre kifejezetten igaz, amit keresel, csak ugye rövid a szőrzet.
Szerintem beszélj több tenyésztővel, ők ismerik a macskájukat, és úgy se adják neked, ha nem passzoltok.
Érdeklődéskor ne felejtsd el megkérdezni, hogy neked kell ivartalanítani a macskát, vagy már ivartalanul kapod meg a törzskönyvvel együtt. Általában a 6 hónapos kort betöltött cicánál már a tenyésztőt is meg lehet kérni, hogy Ő végeztesse el az ivartalanítást, és adja a mellé járó törzskönyvet is.
Örülök, hogy tudod mit szeretnél, és felelősen akarsz dönteni.
Sok sikert a cica keresésben. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!