Milyen fajta cicát ajánlanátok? Bővebben lent.
Tegnap hagyott itt engem váratlanul egy majdnem 9 éves ezüst csincsilla perzsa. Kiskorától velünk volt, és mikor elköltöztem a szüleimtől, hoztam őt is. Éveket élt velem és nagyon szerettük egymást. Integettem neki, mikor elmentem itthonról, ő pedig mindig az ajtóban várt, mindegy mikor értem haza.
Mindig velem aludt, vagy a közelemben. Mindenhova követett a lakásban akkor is, ha többen is voltunk itthon. Ismertük egymás szokásait.
Egy rettentően nyugodt, nagyon jól szocializálódott teremtés volt.
Még helyre kell raknom magamban a hiányát, azonban az biztos, hogy szeretnék majd másik cicát.
A macska bútorokat el sem pakolom, mert úgy szinte üres lenne a lakás.
Kell a lelkemnek, hogy szerethessek egy állatot, és ő várjon engem, igényelje a társaságom.
Pótolni nem szeretnék senkit/semmit, de ezekre szükségem van a fentiek alapján:
- hosszúszőrű
- igényelje a társaságom
- játékos legyen
- barátságos legyen
- ragaszkodó legyen
- csak bent tartanám
- aludjon velem, vagy csak várjon, ha hazaérek
- tudom, a perzsák/hosszuszőrűek sokszor lusták, sokat alszanak, de lehetőleg mégse legyen nagyon lusta, azaz ne csak aludjon nappal
Tudom, ebben vannak dolgok, amik a szocializációtól is függnek. Azonban irányadóak, mert nem mindegy, melyik fajtát hogy lehet szocializálni.
Ugyanolyan fajtát nem szeretnék.
Légyszi írjatok fajtákat, és mindent, amit tudtok róluk. Előnyök, hátrányok.
A szőrhullás nem zavar. Teljesen hozzá vagyok szokva.
Hiába nincs most cicám, a szőre még nagyon sok ideig ott lesz a ruháimon, a lakásban, az autóban, a munkahelyi székemen…
És rossz, hogy nem társul hozzá senki.
A szőrszedegetés a napi rutinom része és sosem bántam.
A ragdoll mellett döntöttem. Ismerem a fajtát, és azt is, milyenek a tenyésztők. Foglalózni kell, várólisták vannak, stbstb.
Ezért utánuk is néztem már.
Találtam egy nagyon jó kennelt, ahol pont voltak elérhető kiscicák, így le is foglaltam egy nagyon aranyos ragdollt lányt.
Majd augusztus elején fogom elhozni.
Addig megkapja a 2 oltását, 3x féregtelenítve lesz, túl lesz az ivartalanításon, és kapok hozzá mindent is, többek között törzskönyvet és 2 féle garanciát.
Mivel az előző cicám utolsó kezeléseihez mélyen a zsebembe kellett nyúlnom, 3 barátom annyira kedves volt, hogy ők kifizették nekem a foglalót 🥺
Augusztusban pedig már tudom én állni a többit, bár nagyon szűken leszek kis ideig, viszont van segítségem szükség esetén.
Köszönöm a javaslatokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!