Miért eszik ennyit a macskám?
Mert a whiskas olyan, mint a mekiskaja, finom, egészségtelen, zabálásra késztet.
Az egészsége érdekében célszerű lenne átszoktatni valamilyen normális macskatápra. Persze nem lesz egyszerű dolgod egy cukor- és tartósítószerfüggő "finnyás" macskával.
Ajjaj. Egyszer a mi macskáink is kaptak egy karton whiskast ajándékban. Hát oké, nasinak jó lesz. Az első 2 napon uzsonnára adtam nekik fél-fél tasaknyit, amit boldog morgással felzabáltak. Igen ám, de a harmadik napon olyan szemrehányó pofával ültek a szokásos reggelijük mellett, hogy majdnem idegbajt kaptam tőlük. Napokig tartott, mire leszoktattam őket erről a szemétről.
Kérdező, nem lesz könnyű dolgod - a macskák nagyon hajlamosak az addikcióra -, de muszáj átállnod másfajta ételre.
Menj be egy Fressnapf-ba és kérd az eladók segítségét. Magas hústartalmú konzerveket vegyél. Mindegyikből keveset és próbálkozzál. Az egyik csak beválik. Legyél türelmes; nem fog egyik napról a másikra menni az átállás.
A macska kizárólagos ragadozó, emiatt a macskaeledel hústartalma a legfontosabb szempont. Emellett lehetőleg gabonamentes legyen, mert az tényleg csak arra jó, hogy növelje a mennyiséget, de a cicának semmi haszna nincs belőle.
Ha megnézed, a nagy sztárolt márkák - Whiskas, Félix, Kitekat, Purina (ez ráadásul Nestlé leányvállalat, fúj) mind átlagosan 4% hústartalommal rendelkeznek.
Külön élvezem az ilyen nagy reklámszövegeket, hogy "Most C-vitaminnal dúsítottuk a Whiskas macskaeledelt, hogy cicád immunrendszerét támogassuk!" - a macska (és szinte minden emlős, mi pl. pont nem) képes előállítani magának a C-vitamint.
A legtöbb gondos gazdi olyan 60% hústartalomnál szabja meg az alsó határt
Szia! Nalunk az applaws alus es szaraz nagyon bevalt. De en pl csak 2 naponta adok neki alutasakosat, inkabb a szarazat eszi.
Illetve szokott kapni meg fott natur husit is heti parszor.
Zoopluson nézz körbe, én a Cosma nedvestápjait ajánlom (husifilé szaftban vagy aszpikban, van több verzió is, nekünk a soup verziók jöttek be leginkább).
Ez színhúsos táp, hosszas kísérletezés után maradtunk a márkánál.
Egyébként hústartalom szempontjából a legideálisabb nedvestápok a pástétom jellegűek, viszont azokat nagyon sok macska - főleg a szottyos-falatkás jellegűeken szoktatott, mint a whiskas is - visszautasítja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!