Laktóz mentes tejet adhatok macskának vagy az se tesz jót nekik?
Pont hogy szar ha sok szárazat eszik. Nem természetes és folyamatos folyadékhiányhoz vezet. A veséknek sem tesz jót. Olvass utána.
A húsnak is nagy része víz, nem árt meg mégsem.
Sajnos itthon még mindig csak ott tartunk, hogy annyit tudunk hogy csak a száraz a jó és legyen magas hústartalma. A kutyás kategóriában is mindig lepontozzák azt, aki szól, hogy ne csak a hústartalmat nézzék, és hogy egyáltalán nem ajánlatos csak szárazon tartani.... 🤦🏻♀️
Más országokban sokkal jobban odafigyelnek az ilyesmire, tanulmányok, kutatások alapján rakják össze a macskák étrendjét. És bármilyen meglepő egyáltalán nem bonyolult és nem drága. Kis odafigyelést igényel.
Köztudott hogy a laktózmentes cuccok tartalmaznak nagyon kevés laktózt, a koffeinmentes cuccok nagyon kevés koffeint, az alkoholmentes cuccok nagyon kevés alkoholt.
Nem, nem adhatsz neki.
5#
Melyik más országban? Én még sehol nem találkoztam ilyennel a világ semelyik táján
#3 Nem eszik meg a szárazat. Egész nap ott volt előttük, nem kaptak mást és nem ették meg. Beleszagoltak, az egyik beleharapott egyet aztán otthagyták.
#7 Akkor laktózmentes valami, ha 0,1% alatt van a laktóztartalma. A macskáknak gyártott "macskatej" laktóztartalma kb 0,2%. Ezt eddig is tudtam, a kérdés "lényege" az lett volna, hogy más is gondot okoz -e a cicáknak, csak így rövidebb volt megfogalmazni :D
Köszönöm a válaszokat, ha kinyitnak a boltok veszek laktózmentes tejet :D Egyébként az egyik cica már most nem akarja megenni konzervesen se, kiválogatta amit tudott a többit meg otthagyta...
Ha a sima tejtől nincs hasmenése, akkor simát is adhatsz neki.
Az enyémek azt kapnak, mert csak kipisilik, nem hajtja meg őket.
Reggelente a táp mellé 1-1 dl-t.
Esténként meg 10-10 deka konzervet a táp mellé.
Ne csak szárazropit rágcsáljanak, eldugul a belük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!