Miattam halt meg egy cica. Nem bírom elviselni. Hogy lehet ebbe belenyugodni?
Ma délelőtt sétáltam a kutyámmal a városban, egy elég forgalmas helyen.
Mentünk a járdán, jobb kéz felől családi házak, bal kéz felől pedig az út. Ahogyan haladtunk a járdán, a házak véget értek, ahol egy kisebb füves-gazos tér van. Az a kis hülye macsek pedig pont ott volt takarásban a sarkon, aki annyira megrémült tőlünk, hogy át akart rohanni a túloldalra.
Átsurrant előttünk, ki a kocsik elé, majd egy pillanatra eltűnt az egyik jármű alatt. Hallottam, ahogy ropog… Kocsi hajtott tovább, miért is állna meg ugye…
Ezután már örökre belém égtek azok képsorok, ahogyan próbálna futni, de ahelyett pörög körbe - körbe, a szájából pedig ömlik a vér. Elkezdtem gondolkodni, hogy melyik állatorvoshoz inaljak vele egyáltalán meg hova, közben pedig hajtottak el az autósok mellette. Kb a 15. másodpercben elfeküdt. Kutyám sem tudta mi történik, szerencsére pont volt ott egy vasoszlop, ahova ki tudtam kötni, átsiettem az úton, lehúztam onnan, fogtam a hasát meg a nyakát megnézzem lélegzik-e, de már semmi élet nem volt benne… :(
30 perc volt onnan séta, hazáig sírtam úgy haladtam át a városon. Elkezdett szakadni az eső és érdekes, de szinte észre sem vettem hogy eláztunk. Volt nálam kevés pénz, legszívesebben beültem volna valami putri kocsmába hogy leigyam magam, de annyira hányingerem volt, hogy nem csúszott volna le semmi. Enni is alig bírtam egész nap. Fejem megfájdult a sok sírástól. Azon is eltöprengtem, vajon kiírjam-e a városunk csoportjába az esetet, hátha olvassa a gazdája és legalább tudjon róla egyfajta “vigaszként” hogy nem szenvedett sokat, de őszintén még ehhez sincs kedvem. Rosszul vagyok.
Feltétlenül muszáj szétoffolni a topikot...
kérdező, nem miattad halt meg a macska, hanem baleset volt. Nem direkt zavartad az autó elé.
Nagyon sajnálom.
Nem a te hibád volt, nem tudtad, hogy ott van, és hogy így reagál majd rád. Nyilván eszedbe se jutott volna szándékosan ártani neki.
Megfogni nem tudtad volna, és mikor már bekövetkezett a baj, első dolgod volt a saját állatodat biztonságba helyezni, utána a cica segítségére sietni.
Megtettél mindent, amit abban a helyzetben megtehettél. Még ha egy profi állatorvos lettél volna, sajnos akkor se tudtál volna segíteni rajta.
Tudom, mondani könnyű, de ne emészd magad rajta, mert egyáltalán nem a te hibád volt. Baleset, rossz körülmények jöttek össze a legrosszabb időpontban.
#28 08:34 vagyok
Szerintem is jó ötlet, amit korábban már írtak: adományozz egy menhelynek. Ez lehet pénz is, de be is vásárolhatsz cuccokat, ha azt személyesebbnek érzed. Pár Facebook-megosztás örökbefogadható cicákról (és kutyákról) is nagy segítség.
Azon a cicán nem lehetett segíteni, de egy menhely támogatásával segíthetsz más cicáknak. Akár az is lehet, hogy általad fog boldog otthonra lelni egy vagy több állatka.
Én is jó ötletnek tartom az adományozást. Nagyon sok alapítvány van, akik kóbor cicákon segítenek. Pl. Hangya Közösség, Lajka Állatvédő Alapítvány, stb.
Annak meg üzenném, aki szerint az állatoknak nincs lelke, hogy szerintem meg neki nincs...
Minden élőlénynek van lelke, aki képes örömöt, bánatot, szeretetet, fájdalmat érezni. Egy ostoba, sötét barom vagy.
30. Utolsó mondat
Buddhisták szerint van lelkük az állatoknak. Más politeistss vallások szerint is talán. Valaki szerintük ujjaszulethet állatkent. Ferenc pápa mit mondott vagy inkább miben szeretne hinni lényegtelen, mert nem masithatja meg a keresztény és zsidó vallás tanítását, hogy az állatoknak nincs lelke.
Az állatok ösztönösen cselekednek. Nem tudhatjuk van nekik lelkük, amely nem biztos csak az érzelmekkel van összefüggésben. Lehet a fejlett tudat is a lélek akár.Sajnos a világ nem mindig olyan szeretnénk.
23- Eletenergianak lennie kell, ha más energia van. Az ember is energia által él. Csak nem látjuk, ez is olyan mint a levegő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!