Meleg tésztát lehet adni cicának?
Alapjában véve a macska ehet főtt, sima, ízesítetlen tésztát. Viszont fontos tudni, hogy a cicák elsősorban húsevő állatok, ezért a szénhidrátban gazdag tészta túlzott fogyasztása nem tesz jót nekik, hiszen ez náluk elhízáshoz és más egyéb betegségek kialakulásához vezethet. Éppen ezért csak módjával szabad adni a macskáknak főtt tésztát.
Másrészt viszont mellőzni kell az ízesített, illetve a szósszal leöntött tésztát fogyasztását, hiszek ezekben sokszor van például hagyma, fokhagyma, laktóztartalmú sajt, chili vagy bors – ezek az ételek viszont bánthatják a macskák gyomrát.
Nem szabad a cicának sem instant tésztát (rament), sem nyers tésztát adni.
"Egyet értek a második hozzászólóval."
Főleg, hogy ChatGPT írta...
Amúgy az enyémnek a pogácsa jól átsült tetejéből néha adtam egy-két csipetet, azt szerette, de szerintem inkább csak a szaga miatt, néha még a frissen kisült kenyér és sütik mellé is odafeküdt, szagolgatta. :D De igazából tésztát nem evett, viszont a főtt krumplit, főtt kukoricát imádta, nem hagyott békén, amíg nem adtam neki. Főtt zöldborsót is megette, de azért nem volt megőrülve.
Azért egy sajt nem méreg nekik, ne hari, én szoktam 1-1 kockát vágni nekik.
Enyém imádta a friss pékárut, pogácsa, natúr kifli, kenyér belseje, reggelente egykét falat mindig hullott neki, de aztán rájöttünk, hogy szegénykém allergiás a búzára, így az általa imádott tökfőzeléket is miatta már csak kukoricaliszttel habarjuk be :D
De ő furcsa szerzemény, mert a nyers zöldséget, gyümölcsöt, aszalt gyümölcsöt, savanyúságokat, savanyú káposztát, olajos magvakat is imádja, szóval lehet, hogy én tévedek, nem macskát hoztam haza az utcáról, hanem valami mutáns nyúlmókust :D :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!