Vad macska lehet még szelídebb idővel?
Ideszokott az udvarunkba egy cica. Már nyár óta idejár és etetjük.
Abszolút nem barátságos, max. csak ha nagyon éhes, akkor bújik, dorombol, kilöki a kezemből a kajás tasakot is, annyira próbál cukiskodni. De még közben is előfordul néha, hogy kitámad, harap, karmol, fúj. Ha pedig már jóllakott, meg se próbáljunk hozzá nyúlni, mert sebészet lesz a vége.
Van remény, hogy még lehet jobb ez a macska? Nem fiatal már és az ivartalanítás se segített a természetén.
Már azon gondolkodtam, hogy beteg lehet-e, vagy valamije nagyon fáj, és azért van mindig rossz kedve?
Vagy reális az hogy egészségesen is ennyire vad legyen egy macska?
Aggódjak miatta hogy beteg, vagy nem valószínű, és elég ha attól félek, hogy feldarabolja a kezem az egyik etetéskor? :)
Akit érdekel és tud esetleg segíteni, privátban szívesen küldenék videót a cicáról. Ma felvettem, hogy hogy viselkedik.
Ha kajáért képes bújni, dorombolni akkor szerintem ő neki ilyen a természete, ha tényleg vad lenne semmiért nem menne a közeledbe.
Nekem a saját macskám volt ilyen, simogattam, dorombolt, bújt, aztán egyik pillanatról a másikra megharapott meg fújt rám, és ezt mindig eljátszotta, minden simogatásnál.
Köszi! :)
Szerencsére kesztyű nem kell, egyáltalán nem okoz komoly sérüléseket.
A harapást csak óvatosan csinálja, és a karmolásai se vészesek, valószínűleg épp csak távol akar tartani, de nem komolyan bántani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!