Valakinek bevált olcsóbb nyomkövető?
Az udvarra kimenésnél minek a nyomkövető? A saját udvarodon nem találod meg a macskát?
Ha pedig elhagyja a portádat a macska, akkor szabálysértést követsz el.
Inkább tartsd benn őket, több értelme van, mint a nyomkövetőnek. Főleg, hogy a nyakörv a kijárós macskán instant halálos ítélet, nem egyszer beakadnak vele valahol, és ha biztonsági nyakörv, akkor ugrott a nyomkövető is, ha nem biztonsági, akkor megfullad a macska.
Fontos, hogy macskára csakis úgynevezett szabadulónyakörvet szabad adni, ezen olyan kapocs van, ami nagyobb nyomás hatására szétnyílik. Így ha beakad valahol, elveszíti a nyakörvet és a nyomkövetőt, de legalább nem lesz baja.
Én kipróbáltam kétfajta GPS-t (Tractive, Tail IT) és kétfajta rádiósat (TabCat, Girafus). Egyik sem olcsó sajnos, olcsó opció szerintem nincs erre. A GPS verziók előfizetésesek, mint egy telefon, mivel SIM-kártya van bennük. Ezek elég pontosan mutatják, hogy hol van a macska, viszont a méretük elég nagy, és a bundás jószág gyakorta elhagyja, ha nagyon aktív. Addig okés, amíg a kertemben, de gyakran másnak a kertjében és akkor átkéredzkedek keresgélni.
A rádiósaknak nincsen havi előfizetése, ez szimpla rádiójelekkel működik, de a hatótávolságuk igen kicsi, kb 100 méter, és ezt tovább csökkentik a házfalak, vasbeton építmények stb. De nincs előfizetés, ezt egyszer megveszed és utána nem kell előfizetgetni.
A legbonyolultabb megoldás a macskabiztos kerítés, tehát olyan kerítéssel körbevenni a kertet, amin nem juthat ki. Ez talán egy kisebb területen működhet, mert elképesztően ügyesek, mindenen átmennek. De esetleg le tudtok keríteni egy részt a ház előtt, ahova ki tudnak menni és amit egy ilyen macskabiztos kerítéssel le tudtok zárni. Ez lenne a legideálisabb.
A macskákra adható szabadulónyakörv vagy biztonsági nyakörv így néz ki. Ha beakad valahova, kiold a zár és leesik a nyakáról, így nem akad fenn a macska. Macskára csak ilyet szabad adni, a nyomkövetőt is ilyen nyakörvre lehet rögzíteni:
Itt pedig hogy hogyan nyílik: https://www.youtube.com/watch?v=_J7JB8ZpV6Q
Köszi a válaszokat. Az én ideillő kérdésem:
androidos gps nyomkövetőt tudtok ajánlani? kicsit mert macskára lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!