Kezdőoldal » Állatok » Macskák » A macskáknak nem szokott...

A macskáknak nem szokott hiányozni az anyjuk, meg a testvéreik?

Figyelt kérdés

2023. dec. 23. 22:17
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
100%
19-es: Talán ez lehet a magyarázata, hogy sok macska jobban ragaszkodik az "embereihez", mint a saját fajtárs vérrokonaihoz. Magányos ragadozók, akiket domesztikáltak, ezért az emberekhez adott esetben nagyobb a kötődésük.
2023. dec. 25. 17:43
 22/22 Salx Narval ***** válasza:
100%
Szerintem mindegyik állítás igaz lehet, az adott körülményekhez igazodva lehet belőlük magányos vadász de akár csatban portyázó macska is. Mindegyikre van példa. Igen van hosszútávú memóriájuk is bár a miénknél én 3 hónapot tudok csak igazolni, ennél hosszabb időt nem töltött távol a kedvenc gazdiától, akit nem tudom minek tekint de, hogy nem a területe részének az biztos.:D Engem is max olyan lényként kezelhet aki megengedi neki, hogy szabadon garázdálkodhasson a területén bizonyos tiltások mellett. A bizalma 100%-os de érti a tiltást és viszonylag jól betartja a "házirendet" is. Nem hinném, hogy alárendeltnek érzi a helyzetét de azt sem, hogy fölénk rangsorolná magát, hiszen többnyire szót fogad.:D Jobb szó híján mi vagyunk a családja akiktől sok mindent kap de néha engednie is kell, nem tehet mindent a saját kedve szerint. Valószínűleg az emberek által kialakított egyedi életterek és viszonyulási formák megváltoztatják, felülírják a viselkedésük jelentős részét de nekem úgy tűnik, hogy ők ezt többnyire jól kezelik és idővel igazodni is képesek az esetleges változásokhoz. Gondolom mindenkinek megvan a saját tapasztalat és az sem baj ha ezek eltérőek az a lényeg hogy örömötök legyen a gondozásukban és ők is boldogok legyenek a családotokban. Békés Karácsonyt.
2023. dec. 26. 05:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!