(Sürgös kérdés!!) az 1 ik macskánk már lassan 1 honapja nagyokat lélegzik és máma kezdett valamiért rosszul lenni pld: 1 helyben szédül hangosabban lélegzik és egyre soványabb meg Furcsán nyávogot mi lehet a baja? elvigyük orvoshoz?
"Tedd meg kérlek a kedvünkért, hogy nem tartasz több macskát."
Sajnos van még neki, gondolom ivartalanítva sincsenek, úgyhogy szaporodnak is a portájukra.
De az a baj, hogy láttad, hogy beteg. Oké, ha azt mondod, hogy három napig csavargott a macska és lefogyott mire hazaért, abba még belemagyarázható, hogy nem vetted észre. De könyörgöm egy hónapja látod, hogy nehézlégzése van, nem egyik napról a másikra lett rosszul, hogy naponta vizsgálnotok kelljen. Aztán három napja annyira fogy, hogy szabad szemmel látod és eszedbe sem jut, hogy esetleg gond van.
Többször is volt olyan helyzet, hogy felismerd a problémát, erre nem kifogás, hogy 11 óra mire az orvoshoz érsz. Többek között észrevehetted volna, hogy nehezen kap levegőt. Oké, a többi macskának két hét után elmúlt (náluk miért nem foglalkoztál a problémával?), fel kellett volna tűnnie, hogy ennél a macskánál nem múlik a tünet. De "csak nehezen kap levegőt" kifogással ezt is elintézted. Majd észrevetted napokkal ezelőtt a fogyást és ne mond, hogy nem volt orvos, mert én tegnap előtt voltam a kutyámmal és munkanapon a többi orvos is rendel. Majd rájössz, hogy valami probléma van és ahelyett, hogy legalább felhívnád az orvost, vagy e-mail-t írnál neki, kiírod a kérdést a laikusoknak. Most mond meg mennyi lehetőséged lett volna felismerni a problémát? Nálad nem az a baj, hogy nem vizsgálod naponta az állataidat, hanem az, hogy nem érdekel mi van velük. Tudod te, hogy a nehézlégzés önmagában milyen kellemetlen? Nekem személyes tapasztalatom van és biztosíthatlak arról, hogy nem jó érzés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!