Milyen gyakran cseréled az almot , benti macskánál? (Teljes mértékben)
Én havonta cserélem a teljes almot, jól átsikálom a dobozt is.
Naponta kétszer lapátolom ki belőle a végtermékeket
Hetedik cicám van, jól csomósodó növényi almot használok, mert a gubicsokat be lehet dobni a vécébe. A csomósodó ásványit zacskóban kell gyűjteni, és a szemetesbe dobni.
Két alomláda kell egy cicára (annyi alomláda, ahány cica + 1 a szabály), nagy ritkán használja a másikat is, de szokta.
Az almot naponta 2-3-szor pucolom, nem hagyok benne áporodni végterméket, mindig tiszta, emiatt nem büdös. Néha levendula illóolajjal fertőtlenítem, illatosítom.
Én kb. félévente mosom az alomládát forró vízzel, addig csak feltöltöm. Ha leér a pisi az aljára, akkor vécépapírral vagy nedves vécépapírral ott áttörlöm. Mkután nem pocsékolok azzal, h hagyjam az almot elkoszolódni, egy 20 literes hónapokig elég.
A lényeg, mindig tiszta legyen az alom, akkor nincs mellépisilés, -kakilás, nincs semmi szag, mert a macska nagyon tiszta és szagtalan állat, ha ivartalanítva és rendesen gondozva van.
Ha tiszta az alom, az alomláda nem használódik el: az egyik negyvenéves, a másik pedig húsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!