Mitől hullhat ki ilyen mértékben egy macska szőre?
Kertes házban lakunk, és már jó ideje van egy "bejárós" macskánk, ami nem a miénk, de viszonylag rendszeresen jön amikor etetési ideje van a "sajátnak", és gyakori, hogy reggel összebújva alszanak hárman a kutyával a verandán.
Két napja amikor megérkezett, a mellső lábszárai szinte kopaszok voltak! Azóta, ahányszor csak megfordul nálunk, egyre nagyobb felületen látható a szőrhiány. Gyakorlatilag a lábai, és a nyelve által elérhető testfelületéről eltűnt a szőr 3 nap alatt!!?? Szemre egészségesnek tűnik a bőrfelülete; úgy értve, hogy nincs rajta seb, vagy egyéb elváltozás. Inkább olyan, mint ha kicsit ki lenne száradva. (ami nem csoda). Az étvágya, és a viselkedése épp olyan mint eddig.
Az igazi problémám az, hogy nem tudom mit csináljak vele? Lehet, hogy sokan önzőnek tartanak, de nincs kedvem sem megfogni, sem betenni az autómba, amiben a gyerekeimet szállítom nap, mint nap. ( macskakosaram, vagy egyéb zárható alkalmatosságom végképp nincs ) De azt azért jó lenne tudni, hogy mi lehet a baja, és nem mellesleg, hogy megfertőzheti-e a saját állatainkat? Nem tudom máshol, vagy otthon mit eszik, nálunk a miénkkel együtt száraz tápot és konyhai maradék kaját szokott enni, amikor "idelátogat". Van valami ötletetek?
Szerintem szerezz egy dobozd és vidd el orvoshoz ha nem tudod ki a gazdája. mert elég nagy az esélye egy fertőző betegségre, és elzavarni nem fogod tudni a saját állataid körül.....
Nem hiszem , de megeshet hogy emberre sem ártalmatlan.....
De igazából a szőrhullásnak rengeteg oka lehet...gombás betegség. allergiás reakció, hormonális zavar, egyoldalú táplálkozás, bolhák, atkák,bűzmirigyprobléma, tetű, férgek,ótvar, és különböző bőrbetegségek...ezek 50% elkapható (másik macska által) és nagy részénél a bőr szép egészségesnek tűnik(legalábbis egy ideig.
Előzőnek:
Ez aranyos, de olyat a nyuszik szoktak:)
Látszana rajta, ha vemhes lenne, mert a tépkedést már a vége felé csinálják, mégegyszer: a nyuszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!