A lakásban tartott cicáinknak 2-3 hete extrém mértékben hullik a szőre. Valakinek van ötlete miért, és mit lehetne tenni ellene?
Nem vagyok szakértő.
Az extrém szőrhullást meg úgy értettem, hogy a lakásban extrém mennyiségeket találok. A cicákon nem látszik, hogy hiányos vagy foltokban hiányos lenne a szőrzetük, viselkedésükben pedig nagyon energetikusak, játékosak, így kétlem, hogy komolyabb betegségről lenne szó.
Ha nem múlik el 1-2 héten belül valószínűleg állatorvoshoz fogunk fordulni tényleg, de ne harapd már le a fejem azért, mert nem rohantam rögtön, amint egy nagyobb szőrcsomót találtam a kanapén... ez pont olyan dolog, amivel az ember előbb vár 1-2 hetet, hogy elmúlik-e.
Remélem valaki tud tapasztalatot írni, vagy legalább segítőkész tippet csesztetés helyett.
Szia
Három ok, egyrészt a fűtés és száraz levegő,
Vitamint napi szinten, sok folyadékot és száraz /szőrnek megfelelő pl Royal Canin/ prémium tápot kapjon.
Fürdettétek? A sampontól is lehet, illetve heti 1x át kellene fésülni jó alaposan a macskát
Az enyém konkrétan kaparja magát majd egy halomba gyűjti magáról a szőrt. ha megfogom és ölbe veszem mivel benti macska a polóm szőrös marad, nem véletlen.
üdvözlettel
Köszi, a fűtés és a száraz levegő jó magyarázat lehet, sajnos nem párologtathatunk mert a lakás rosszul szigetelt, így igen könnyen bepenészednek a falak, és így is havi szinten kezeljük a sarkokat penész ellen.
Most gondolkodtam rajta pont, hogy veszek táplálékkiegészítő multivitamint nekik, amiből minden étkezésnél egy kanállal kell tenni az ételükhöz.
A táppal szerintem nincs gond, 3 év alatt még egyszer sem voltak betegek egyébként és tényleg nagyon virgoncok :)
Furminátort szoktam rajtuk használni heti 1-2x, ha éppen sikerül nyugton maradniuk arra az időre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!