Lehetséges ez? Folyt. ->

Persze, hogy lehetséges!
Én még csodálkozom is, hogy ilyen soká ment haza.
A cicák igencsak hírsek arról, hogy messziről is hazatalálnak, 4 km az kb semmi nekik.
Viszont szegény cicát nagyon sajnálom, hogy csak így kitették, de ezzel a részével kapcsolatban úgyis jön majd egy csomó komment, úgyhogy én nem is részletezem.
Ez elképesztő :O hát tényleg nem volt szép dolsog, de mi meg is mondtuk neki, na de mindegy haragot nem akarunk. És mi alapján tájékouódnak a macskák?
Tényleg és mégis kb. hány km az a távolság, ahonna már nem tudnak visszatalálni? Csak kérdezem...

Azt, hogy hogyan csinálják nem igazán tudni.
Végeztek már jópár ilyen kísérletet etológusok, úgy hogy ablaktalan kocsiban vitték el a macskát, de volt olyan is, hogy utazáshoz elaltatták, hogy a kanyarokat se jegyezhesse meg, de 80-90%-ban mindig jó irányban indultak haza.
Van olyan elmélet, hogy szagok alapján (nem tudom hogyan, ha sose járt ott), van aki szerint a Föld mágneses mezeje alapján, de egyelőre a legtöbb elmélet sántít.
Hogy milyen messziről talál haza arra van rengeteg történet 100-150 km-ről is hazakerült macskákról... hogy ezekből mennyi igaz azt nem tudom (én azért kételkedem), de 10-15 km-ről simán hazatalálhat.
Hozzátenném még ha a 100 km igaz... a postagalambokhoz képest akkor sincsenek sehol, szóval ki tudja. :)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!