Sajnos úgy alakult, hogy szétmentünk a párommal. Nála maradt a 2 macska, mert én nem tudom őket hova vinni. Nagyon hiányoznak...szerintetek keresnek ? Hiányzom nekik ? Nagyon aggódom, hogy valami bajuk lesz...
Amennyiben törödtél velük, etetted őket, foglalkoztál, játszottál nap mint nap a cicákkal, hiányolnak, keresnek és várnak. Rossz kedvük is lehetnek ha nem kerülsz elő hetekig.
Ha nem különösebben foglalkoztál velük, nem gondoztad őket akkor nem nagyon veszik észre a hiányod.
Akkor most válaszolok olyanként a sok troll között, akinek macskája is van:
Igen, ha foglalkoztál velük, szeretted őket, akkor ők is hiányolni fognak. Ez a helyhez kötődés akkora baromság, két macskánk van, az egyik a páromé, hát még azt is tudja, mikor kell hazaérnie munkából, és idegeskedik, ha nincs otthon időre. Semmiben sem másabb, mint a kutya ilyen szempontból. Ha elmegyünk nyaralni és rokon jön rájuk vigyázni, pontosan látszik, első nap még nem értik, hol vagyunk, pár nap alatt beletörődnek, hogy ő jön, aztán egy idő után befásulnak, nem kell a simi, nem kell a kaja se. Max egy hetes nyaralás az, amit még kibírnak, utána már látványosan kifordulnak magukból. Hiányzunk nekik, nem kell ehhez humanizálni a macskát. Ők is tudnak kötődni.
Állatfüggő.
Nálunk a benti cica imádta a férjemet, pedig általában én adtam neki enni, én is voltam vele többet otthon.
Mi is szétmentünk, ugyanúgy maradt nála a cica, mint nálatok.
Jóban maradtunk, szóval tudom, hogy a cicát nem igazán hatotta meg a hiányom.
Sőt, pár hét/hónap múlva mentem oda valamiért, hát nem fogadott kitörő örömmel, kb. tudomásul vette, hogy ott vagyok és ennyi :)
Szerintem a te cicáid is elvannak, ha hiányzol is nekik, gyorsan megszokják. Nagyobb gond lenne nekik az új környezet, vagy ha mindkét gazdi eltűnne az életükből.
U.i.: többször voltunk hosszabb nyaraláson, olyankor napi kétszer ment a megbízott rokon/barát cicázni, mikor hazaértünk, mégis egyértelműen mutatta, hogy meg van sértődve, hogy otthagytuk, ki kellett engesztelnünk 😀
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!