A férjem nem hajlandó megválni a macskától, pedig súlyosan allergiás rá a gyerekünk. Hogyan tovább?
A férjemnek van egy macskája, akit hozott magával kvázi a házasságunkba. Nekem ezzel nem is lenne bajom, egészen mostanáig. Úgy befulladt tőle a gyerek, hogy ki kellett hívni hozzá az ügyeletet (eddig is tudtunk erről, de ennyire súlyos rohama nem volt eddig). Én szeretem a cicát, de nekem ő is egyben az első háziállatom, többet meg közösen nem vállaltunk.
A probléma az, hogy nagyon összevesztünk most a macska témán, mert nekem nagyon úgy tűnik, nem hajlandó megválni tőle, én meg a fejéhez vágtam, hogy elválok és kivágom a macskával együtt, dühömben ezt mondtam, mert nagyon felhúzott. Pedig nyilván barátkozik a gondolattal, mert nincs más megoldás. Segítsetek légyszíves, nagyon elegem van már ebből.
Na igen, nekem is az a legérthetetlenebb a sztoriban, hogy az apának fontosabb a macskája, mint a saját gyereke egészsége.
Egyébként testvérem nagyobb gyerekként lett macsakaallergiás, addigra már macskabolonddá vált, szóval azóta is van neki, viszont ő talált olyan gyógyszert, amitől tünetmentes, illetve direkt olyan fajtát keresett, ami kevésbé allergén. Persze, itt adott a cica, szóval vele kell valamit kezdeni. Tényleg jobb lenne letisztázni, hogy macsakallergia van-e a háttérben, és ha igen, akkor vagy keresni olyan gyógyszert, amivel tünetmentessé tehető, vagy elajándékozni a cicát.
"elválok és kivágom a macskával együtt"
Hozzám küldheted! Örülnèk egy ilyen macskás pasinak 😂
Amúgy meg lètezik allergia gyógyszer
"Biztosan a macskára allergiás, a nyár meg az ősz azzal telt, hogy orvostól orvosig cipeltük a gyereket."
Egyetlen vizsgálattal egyértelműen ki lehet mutatni, hogy mire allergiás valaki, még úgy is, hogy soha nem produkált tünetet. Nekem pl. így derült ki egy sor allergiám. Tehát van olyan diagnózis, hogy macskaszőrre allergiás? Az azért fura, mert ha kicsi kora óta macskával él, akkor ez úgy kb. kizárt... Pont azok a gyerekek nem szoktak állatszőrre allergiásak lenni, akik állattal nőnek fel, lévén hozzászokik a szervezetük kis dózisokban - az allergia gyógymódja ugyanis éppen ez, hogy hozzászoktatod a szervezetet az allergénhez.
Ellenben kisgyerekeknél elképesztően gyakori a krup meg a hörghurut, ami pontosan olyan tüneteket okoz, hogy befullad és kórházba kerül. Nekünk mindig is volt macskánk, NEM volt rá allergiás a gyerek (vizsgálták, szóval ez tuti), ennek ellenére 6 éves koráig rendszeresen került kórházba befulladva. Aztán szerencsére kinőtte.
Szerintem a férjed is tisztában van ezekkel, és azért nem hajlandó megválni a macskától, mert nem is az okozza a problémát.
Nincs a férjednek rokona aki befogadná és így láthatná?
Milyen macska, sima házi?
Nyilván menhelyre én sem adnám a helyében csak jó helyre
Most olvasom... tényleg van szivetek menhelyre adni?? Megszokta a családot és most felnőttként menhelyen kellene élnie?
Ez borzalom
Nem hiszem hogy ne tudna egy rokon család bevállalni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!