Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Rosszul lett a macskánk?

Rosszul lett a macskánk?

Figyelt kérdés

A cicánk minden előzmény nélkül rosszul lett (vagy nem vettem észre, kint volt a konyhában), oldalra borult és ijedten nyávogott a földön. Úgy nézett ki és úgy is hangzott mint aki.. nem is tudom, ájulás közelben van, ölbe véve is "olvadt" össze, teljesen elengedte magát. Az ágyon sikerült felrázni pillanatok alatt, nem ájult el, és azóta semmi baja sincs. Mármint látszólag, járkál, nem nyávog, evett és ivott is.

Meg is volt etetve, friss vize mindig van, 17:30 - 18:00-között kapott enni ahogy máskor is, 20:00 felé történt ez. Félek, hogy meg fog ismétlődni így, hogy azt sem

tudom mi történt hirtelen. 4 éves, ivartalan, egy picit most már kezd túlsúlyos lenni (1kg felesleg van rajta), és beteg sosem volt, így tényleg ötletem sincs. Kutyánk van, de nem hinném, hogy vele hoztunk haza valamit, akkor ő is beteg lenne (gondolom).

Volt már ilyen valaki macskájával?

Nyílván fogja látni orvos, de most esélytelen, hogy az esőben éjszaka 2 kisgyermekkel bárhová is rohangáljak, maximum ha tényleg nagy és sürgős a baj.

2023. dec. 1. 20:45
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
95%
Arra figyelj, hogy ne tudjon kárt tenni magában. Ne piszkáld, nem lehet tudni, milyen reakciót vált ki belőle.
2023. dec. 1. 21:47
 12/25 anonim ***** válasza:
94%
Szegényke, minden jót kívánok nektek, ha lehet írj még itt, mit mond a doki.
2023. dec. 1. 22:09
 13/25 anonim ***** válasza:
94%
Epilepszia. Roham előtt és után zavartan viselkedhet, kóvályoghat, felborulhat, az úgymond normális. Az epilepsziának 2 formája van, egész testre kiterjedő roham (fekszik, görcsbe rántul az egész teste, esetleg habzik a szája, elájul) és a fokális, mikor csak a feje rángatózik valamelyik irányba, "fagyizik" stb. Fel tudod mérni, hogy melyik fajtája érinti a cicádat? Mit látsz most rajta?
2023. dec. 1. 22:26
 14/25 A kérdező kommentje:

Most csak fekszik, és pihen, de ezt szörnyű még nézni is. Nagyon félek tőle, hogy lesz még.

Miután megszűnt a rángatózás csak feküdt és sírt, akkor közelítettem meg óvatosan. Csak egy kicsit megsimogattam, nem akartam, hogy úgy érezze, hogy egyedül van. Kihordani a dolgokat a vendég szobából amivel kárt tehet magából, és bent hagyok egy bébiőrt, a kamerával tudom figyelni. Nem merem kiengedni nehogy a kutya vagy valami tovább ingerelje, reggelig ki kell húznunk. A férjem éjszakás, és a kicsikkel sehova nem tudok menni, alszanak.

13, én hülye eddig nem tanusítottam neki figyelmet, de vissza gondolva már tegnap is volt ennek a futkosásnak egy enyhe verziója. Ide-oda ijedten rohangált, aztán annyiban is maradt. Azt hittem játszik a kutyával, vagy csak úgy lemozgatja magát..

Most viszont a szobában ennek egy sokkal durvább verziója volt. Fel és neki csapódott a falnak, zavartan futott minden felé, a tárgyaknak is neki ment, mint aki megőrült, aztán mintha megfagyott volna ugyan abban a pozícióban borulni és rángatózni kezdett miközben össze-vissza dobálta magát, mint aki roham közben is futna tovább, de mindig megmerevedik. Végül megállt, és csak szintén mereven fekve rángatózott, az egész teste. Körmei is kint, szája és szemei nyitva, egy kicsit be is pisilt..

Rémisztő, aggasztó, sírok, szegénynek segíteni sem tudok, csak nézem mint aki szándékosan kínozza.

2023. dec. 1. 22:47
 15/25 anonim ***** válasza:
80%
Kijárós állatorvos nincs a környéketeken?
2023. dec. 1. 23:34
 16/25 anonim ***** válasza:
72%
Istenem 😞 nagyon sajnálom, kitartást nektek! Tudom, hogy nagyon ijeszto, nekem a kutyusom epilepszias, viszont gyogyszerrel nagyon jol kordaban lehet tartani. Minden rendben lesz!
2023. dec. 1. 23:37
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
Figyelgesd és holnap közöld az orvossal, hogy hány roham volt x időn belül. Kérj teljes kivizsgálást, de kapásból epilepsziára szakosodott állatorvoshoz is viheted. Ez egy elég bonyolult betegség, nem akarlak megijeszteni, de okozhatja súlyosabb dolog is (pl.daganat). De lehet szerzett, vagy örökölt, lehet most rohamozik és évekig nem fog. Ezért fontos az, hogy minden szükséges vizsgálat el legyen végezve, minden lehetséges szervi probléma ki legyen zárva. Remélhetőleg nincs nagy gond és elég lesz a gyógyszer az epire, vagy talán még az sem kell. Szorítok nektek. ❤
2023. dec. 2. 00:51
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

"Rémisztő, aggasztó, sírok, szegénynek segíteni sem tudok, csak nézem mint aki szándékosan kínozza."

Ezzel ne gyötörd magad feleslegesen. Megtetted, amit tudtál, vigyáztál rá.

Hogy van a cica? És hogy vagy te?

2023. dec. 2. 06:40
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
Nyugi, időben észrevettétek, minél hamarabb elkezdődik a kezelés, annál jobb! Kitartást nektek! Nincs minden veszve, gyógyszerrel jól kezelhető betegség. Az én cicám tünetmentes lett, teljesen elmúltak a rohamai.
2023. dec. 2. 10:04
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
Hogy van a cica?
2023. dec. 2. 12:59
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!