Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Macskáknál a karmolást hogy...

Macskáknál a karmolást hogy érdemes kezelni?

Figyelt kérdés
Lényeg hogy egy pár napja befogadtunk egy macskát (benti), és minden probléma mentes kivéve a karmolás. Én tisztában vagyok vele hogy ösztönök stb és épp ezért napi 1-1,5 órát igyekszem játszani vele, lefárasztani. Emellett rengeteg más játéka van amivel egyedül is tud akár játszani. És lehet is simogatni de van amikor bekapcsol a játék üzemmód vagy nemtudom és egyből harap és karmol. Direkt nem a hasát simogatom vagy ilyesmi csak a fejét/hátát. Meg nem is a játékkal van baj de nemigen érzi a határt vagy nem is tudom. 2-3 hónapos nemtudom idővel változik e bármi e téren.

2023. nov. 23. 22:16
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
22%

Ez nálunk is a helyzet, szintén 2-3 hónapos csöppség, de nagyon be tud vadulni. A fújjással, finom lefogással próbálkozom én is, mondom neki, hogy nem szabad, leteszem, ha nagyon bedurvul.

Milyen játékai vannak, ajánlanál valamit? Nekünk még csak pár apróság van, de szeretnék venni valamit, amivel biztos játszani fog. Nagyon rég volt ilyen kicsi cicám.

2023. nov. 24. 09:39
 12/22 anonim ***** válasza:
10%

Rá kell szólni. Morogsz egyet ès abbahagyja.

Ha nem használ, akkor kapd el a grabancánál, ès harapd meg te is (nyilván ne erőből, csak gyengèn). Tudom, le leszek pontozva meg micsoda elmebeteg vagyok..de nekem ez bevált. Pár harapás után elèg volt csak lefogni a grabancábál. Meghúzta magát egyből.

2023. nov. 24. 09:49
 13/22 anonim ***** válasza:
53%

Játékból ami nagyon bejött neki, egyszer talán freshnapf-ben vettem neki egérszagú egeret. Fogalmam sincs tényleg egér szaga volt e, nem éreztem. Na azért meg volt őrülve. Meg a kisebb labdákat szerette még nagyon, amit tud vinni a szájában.

2023. nov. 24. 09:57
 14/22 anonim ***** válasza:
22%
Köszi 11-es válaszoló.
2023. nov. 24. 10:28
 15/22 anonim válasza:
53%

Szeresd úgy ahogy van, a karmolással vigyázz, mert azt annyira nem tudják "szabályozni". Harapdálni tud finoman is, ha akar. :)

Egy fiatal cica pedig eleven, de olyannak is kell lennie. A felnőtt cicák is többnyire elevenek tudnak lenni, ha olyan környezetben vannak.

2023. nov. 24. 10:30
 16/22 anonim ***** válasza:
44%

"de azért nincsenek cukorból sem, semmi bajuk nem lesz egy legyintéstől amúgy is a játék részének fogják tekinteni de azért érzik, hogy ez kellemetlen"

Hibás érvelés, és ráadásul nettó rossz tanács. Ha a cicát ütöd, "legyinted", orron pöckölöd, stb akkor két dolgot tanul meg:

1. ha relatíve enyhe a fájdalom/kellemetlenség, akkor azt, hogy te is benne vagy a durva játékban, tehát ezt szabad és még inkább rögzül a viselkedés

2. fájdalmat okozol neki, amitől megtörik a bizalma, hiszen egy kiscica nem érti, hogy mi a gond azzal, ahogy játszik.

Soha ne üsd, ne fenyítsd fizikai erőszakkal és félelemkeltéssel, mert csak a macskával való kapcsolatodat teszed tönkre. Ha cska néha használja a karmát, de nem vészes, akkor lehet, hogy leszokik magától, de ha véresre karmol és harap, ha nem tudja, hol kell leállni, akkor le kell szoktatni, különben felnőtt korában is lehet ebből még probléma, hogy nem húztál meg egy határt. Most kb pár hét alatt leszoktatható, felnőttként ha egyszer eleged lesz, akkor hatványozottan több időbe fog telni.

2023. nov. 24. 11:17
 17/22 anonim ***** válasza:
14%

#12:

Bocs, de te tényleg egy kretén vagy, hogy képes vagy megharapni a macskádat. Kutya volt az apád, vagy mi?

2023. nov. 24. 15:46
 18/22 Salx Narval ***** válasza:
29%
"16" Nem láttam még olyan kiscicát amelyik elveszítette a bizalmát a őt megbüntető anyja iránt. Eddig egyetlen macskám sem vett zokon egy-egy taslit tőlem és mindegyik megtanult behúzott karmokkal játszani is, igaz, hogy az is megtanult amelyik kezelhetőbb volt és elég volt csak eltolni magamtól. Nincs itt szó semmiféle bizalomvesztésről és rossz berögződésről ha ésszel és arányos mértékben alkalmazod, mint írtam én sem vagyok híve de vannak olyan macskák is amelyeknél más módszer nem vezet eredményre.
2023. nov. 25. 01:38
 19/22 anonim ***** válasza:
22%
Minden cicám ilyen volt. Volt, hogy sokat sirtam, egynek más gazdit találtam, ez mind régen volt, ma 76 éves vagyok. Régen még nem igen foglalkoztak a macska viselkedéssel.Egyszer rávertem finoman a fenekére ujsággal, ezt ő játéknak vette, tehát még jobban támadott.Azóta tudom, cicát nem szabad fizikailag büntetni, ő azt a játék folytatásának veszi, még jobban bevadul.
2023. nov. 25. 02:58
 20/22 Salx Narval ***** válasza:
19%
Nézd, nincs erre szabály mindenki úgy nevelje őket ahogy a saját tapasztalatai diktálják és persze általánosítani sem lehet mert minden macsek egy külön egyéniség. Nekem még két egyforma viselkedésűvel nem volt dolgom, nyilván vannak hasonló szokásaik de a mentalitásuk nagyon eltérő is lehet. Senkiről nem feltételezem itt az oldalon, hogy rosszul bánik az állataival, még arról sem aki visszaharapta.:D Szíved joga legjobb belátásod szerint nevelni őket, ez így van rendjén.
2023. nov. 25. 03:22
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!