Macskáknál a karmolást hogy érdemes kezelni?
Ez nálunk is a helyzet, szintén 2-3 hónapos csöppség, de nagyon be tud vadulni. A fújjással, finom lefogással próbálkozom én is, mondom neki, hogy nem szabad, leteszem, ha nagyon bedurvul.
Milyen játékai vannak, ajánlanál valamit? Nekünk még csak pár apróság van, de szeretnék venni valamit, amivel biztos játszani fog. Nagyon rég volt ilyen kicsi cicám.
Rá kell szólni. Morogsz egyet ès abbahagyja.
Ha nem használ, akkor kapd el a grabancánál, ès harapd meg te is (nyilván ne erőből, csak gyengèn). Tudom, le leszek pontozva meg micsoda elmebeteg vagyok..de nekem ez bevált. Pár harapás után elèg volt csak lefogni a grabancábál. Meghúzta magát egyből.
Játékból ami nagyon bejött neki, egyszer talán freshnapf-ben vettem neki egérszagú egeret. Fogalmam sincs tényleg egér szaga volt e, nem éreztem. Na azért meg volt őrülve. Meg a kisebb labdákat szerette még nagyon, amit tud vinni a szájában.
Szeresd úgy ahogy van, a karmolással vigyázz, mert azt annyira nem tudják "szabályozni". Harapdálni tud finoman is, ha akar. :)
Egy fiatal cica pedig eleven, de olyannak is kell lennie. A felnőtt cicák is többnyire elevenek tudnak lenni, ha olyan környezetben vannak.
"de azért nincsenek cukorból sem, semmi bajuk nem lesz egy legyintéstől amúgy is a játék részének fogják tekinteni de azért érzik, hogy ez kellemetlen"
Hibás érvelés, és ráadásul nettó rossz tanács. Ha a cicát ütöd, "legyinted", orron pöckölöd, stb akkor két dolgot tanul meg:
1. ha relatíve enyhe a fájdalom/kellemetlenség, akkor azt, hogy te is benne vagy a durva játékban, tehát ezt szabad és még inkább rögzül a viselkedés
2. fájdalmat okozol neki, amitől megtörik a bizalma, hiszen egy kiscica nem érti, hogy mi a gond azzal, ahogy játszik.
Soha ne üsd, ne fenyítsd fizikai erőszakkal és félelemkeltéssel, mert csak a macskával való kapcsolatodat teszed tönkre. Ha cska néha használja a karmát, de nem vészes, akkor lehet, hogy leszokik magától, de ha véresre karmol és harap, ha nem tudja, hol kell leállni, akkor le kell szoktatni, különben felnőtt korában is lehet ebből még probléma, hogy nem húztál meg egy határt. Most kb pár hét alatt leszoktatható, felnőttként ha egyszer eleged lesz, akkor hatványozottan több időbe fog telni.
#12:
Bocs, de te tényleg egy kretén vagy, hogy képes vagy megharapni a macskádat. Kutya volt az apád, vagy mi?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!