Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Honnan tudhatom, hogy magányos...

Honnan tudhatom, hogy magányos e a benti cicám?

Figyelt kérdés
5 éves benti cica, nagyon bújós, szokott játszani is de viszonylag hamar megunja. Sokat van vele foglalkozva, de újabban rászokott arra, hogy a tükör előtt ül és csak nézi magát/ott is alszik. Lehet amiatt, hogy másik cica társra vágyik?

2023. nov. 16. 16:26
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
0%
Onnan, hogy megkérdezed.
2023. nov. 16. 19:37
 12/22 Darius- ***** válasza:
23%
Streeszes, mert nem élhet kint szabadon. Hiába írjátok ellenkezőjét panelosok, attól még így van. Az állatkertben tartott fajták is emiatt stresszesek, habár az is igaz, hogy annak vannak egyéb téren előnyei is és a vadonban is fordulhat rosszabb sorsra az életük.
2023. nov. 16. 20:44
 13/22 anonim ***** válasza:
79%

#12.

Én nem vagyok panelos, de kertesházban is bent tartom a macskáim.

Látok elég kijáró macskát és ennek a következményeit, mind a macskákra mind a környezetre… És ez minden csak nem felelős állattartás, állattartásnak sem igazán nevezhető.

2023. nov. 16. 20:54
 14/22 Darius- ***** válasza:
38%
Igen 13-as tudtam beszóltok. Ez a te véleményed, az enyém pedig más, nálunk több megérte a 15 éves kort is úgy, hogy kinn is volt. A természetnek vannak törvényei és a természetnek köszönhetjük azt, hogy élünk, én ehhez a szabályhoz igazodok.
2023. nov. 16. 20:58
 15/22 A kérdező kommentje:

Felesleges itt a kinti-benti tartásról vitázni, nem ez volt a kérdés.

Ragdoll cicám van, ő nem való kertbe.

A kinti tartás amúgy is olyan lutri, ami nekem nem férne bele. Sérülten jön haza, nem jön haza, megmérgezik, elüti az autó, ellopják, stb... Szerintem ez stresszesebb, mint az, hogy bent lakik.

2023. nov. 16. 21:42
 16/22 anonim ***** válasza:
37%
Kérdező, írhattad volna előbb is, hogy ragdoll... A ragdollok ugyanis a legtöbb macskával ellentétben kifejezetten igénylik a társaságot és szeretik a fajtársaikat. Ettől még én sem hiszem, hogy ezért ül a tükör előtt, de simán elképzelhető, hogy örülne egy társnak.
2023. nov. 16. 21:47
 17/22 anonim ***** válasza:
87%

12, a vadállatokat hasonlítani a 10.000 éve háziasított házimacskához képest olyan, mint az almát hasonlítani a körtéhez.

Szép dolog a véleményformálás, ha tudásban gyökerezik, és nem csak úgy kiszipkodják a kisujjukból egyesek.

2023. nov. 16. 23:30
 18/22 anonim ***** válasza:
85%
Nézi magát, hogy milyen cukorfalat. Próbál rajonni hogyan, de még ő maga se érti.
2023. nov. 16. 23:36
 19/22 anonim ***** válasza:
81%

Ragdollom van, tenyésztőnél sokan voltak együtt, láttam ottani környezetben, tiszta morci volt, nem kontaktált senkivel, ellenkező irányba elvonult.

Amióta nálunk van egyedül sokkal jobban érzi magát, lehet hogy azért mert a hierarchia alján volt vagy mert több figyelem jut neki, nem tudom.

Habár felnőtt macskaként került hozzánk, itt látott először tükröt az biztos, a reakciója alapján. Majd később mikor még szokta az új helyet, akkor úgy tűnt először azt hitte másik macska, de hamar megszokta és nem foglalkozott már vele.

De volt olyan is, hogy egy filmben macska hang volt amitől teljesen beparázott és kereste félve a tv mögött hogy ki lehetett az.

Habár nem egy harcias macska, mégis úgy látom hogy ő szeret egyke lenni. Nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb így.

2023. nov. 16. 23:46
 20/22 Salx Narval ***** válasza:
56%
Nem hinném, hogy társra vágyik hiszen nem ismer a mostanin kívül más életvitelt. Ti vagytok a családja és a társai ha unatkozik benneteket fog piszkálni, v keres magának egyéb elfoglaltságokat, játékokat. A tükör nézegetése nem utal magányosságra ha mégis unatkozna akkor is a ti társaságotokat igényelné nem mást. Természetesen nem rossz ha van kutya, v másik macska is mármint ha összeszoktak ami azért az esetek nagy többségében idővel megtörténik de nem feltétlen igénylik. Ha megunja a simogatást és a veletek való játékot biztosra veheted, hogy nem unatkozik. Az enyém órákig képes bámulni az akváriumot és az ablakból az udvart, ha ilyenkor kimegyünk mert én is mindig azt hiszem, hogy vágyakozik a kinti létre, többnyire 5 perc szöszmötölés és fára mászás után elindul befelé.
2023. nov. 17. 04:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!