Macska higiénia tippek?
A mancsai vetettek fel bennem a kérdést, h peldaul alom utan torlokendovel megtorolhetem neki? Nyilvan mindenhol es mindenre felmegy a lakasban, ez igy kicsit aggaszt.
Most van először cicam, barmilyen tippet szivesen fogadok a temaban.
Semmi bajod nem lesz annyi bacitól hidd el. Én kicsit bacifóbiás vagyok, de 10 éve van macskám. Soha semmi bajom nem lett még ha felment a konyhapultra se. Egyébként erről le lehet szoktatni, legalábbis ha ott vagy akkor nem megy fel. :)
Aztán vannak a kaki balesetek, hányások...azt gyorsan felszedem papírtörlővel, aztán fújom le fertőtlenítővel, majd átgőzölöm a gőzölős felmosóval.
Az teljes almot rendszeresen kell cserélni (hetente szoktam a szilikátot), a kakit pisit minél hamarabb kiszedni belőle. Így higiénikusabb lesz, a cica is boldogabb így.
A tálkát is szépen tisztán tartani, vizes tál gyakran lesz vízköves stb.
Szóval ha a cica környezete rendezett akkor egy benti cica sosem lesz koszos olyan mértékben hogy törölgetni kelljen.
Egyébként én pl kutyatartást nehezebben tudom elfogadni ilyen szempontból, hogy levinni naponta sárban is sétálni és úgy bevinni a lakásba, ágyra. Vagy mindig megfürdetném, de az se egészséges...na mindegy maradok a cicáknál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!