Lánycica ivartalanításának van alsó határa kor szerint?
Figyelt kérdés
Még csak 5 hónapos a cicánk. Benti macska aki nem járhat ki, ha tüzel akkor szökne ki de főút mellett lakunk. Neki se jó így, nekünk se a folyamatos nyávogása ezeken a napokon de nem tesz rosszat nekik ennyire fiatalon az ivartalanítás?2023. nov. 3. 22:01
1/11 anonim válasza:
Min 6 hó szokott lenni az általános ajánlás, de lehetnek egyedi eltérések. Azt az állatorvost kérdezd, akivel műttetni szeretnéd
2/11 anonim válasza:
Enyém is 5 hónaposan volt.
A fiú cica meg 4 hónaposan.
Örök gyerekek maradtak, ennyi.
5/11 anonim válasza:
Kedves kérdező, én usa-ban voltam 15 évig önkéntes cicamentőknél. Ott amikor elérik a cicuk az 1 kg sulyt, megvizsgálják a szivecskéjüket, egészségi állapotukat, egy alom cicát mindig csoportosan vittek ivartalanitani. 1 napig ott figyelték őket, másnap jóttek vissza, ugri bugri üzemmódban. Az első cicák ma már felnőtt, koros macsekok, soha nem hallottam, hogy probléma lett volna velük, pld. gyulladás, rák, ivari betegségek, mert nincs ami megbetegedjen.Nősténynek méhet, petefészkeket kiveszik. Az 1 kg cica az kb. 3 hőnapos, de egyéntől függ.A kicsik hamarabb is rendbe jönnek a mütét után.Állitólag már Mo-on is vannak dokik, akik igy csinálják, főleg akik már külföldi tapasztalattal rendelkeznek.
6/11 anonim válasza:
5-re: igen, köztudott, hogy az USA-ban korai ivartalanítás pártiak, aminek megvannak a maga évei és ellenérvei, szerintem nem véletlenül nem álltak rá erre Európában. Egyrészt jobb, ha nem nyúl bele az ember a hormonháztartásba növendék korban, másrészt az altatási kockázat is nagyobb.
7/11 anonim válasza:
#6-ra: Növendék korban? Az kb másfél éves korig tart. Addig összehugyozza az egész lakást a jelölésével. Épeszű ember ezt nem várja meg.
8/11 anonim válasza:
6 7-re: persze, azt nem. De a növekedés dinamikus része 7-8 hónapos korra amúgy is befejeződik.
9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Másodszor tüzel, de 2 hét alig telt el a 2 alkalom között, felkeresem az állatorvost hétfőn és megbeszélem vele az időpontot.
2023. nov. 4. 20:48
10/11 anonim válasza:
A magyar ajánlás tüzelés után, 6 hónaposan. Fejlett országokban tüzelés előtt, 1 kg suly elérése után. Erről cikk a googlen a háziállat /macska/ ivartalanitás életkor cimszuó alatt. Minél korábban ivartalanitani, nem veszi fel a rossz szokásokat /kandur, nőstény/, altatás előtt szivvizsgálat kell. Nincs komplikáció, gyógyulásban, felnőtt korban nincs gyulladás, rák.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!