Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hogyan lehet egy macskát...

Hogyan lehet egy macskát távol tartani a bútoroktól?

Figyelt kérdés
Idős macskánknak van több kaparó fája, szőnyege, egy konkrét fél méteres fa tuskó is bent van a lakásban, de akkor is kaparja a fotelt és a kanapét. Költöztünk, szeretnénk ide passzoló kanapét venni, de előre fáj a szívem kiadni több száz ezer forintot úgy, hogy tudom, hogy azt is tönkre fogja tenni. Mi a fenével lehetne távoltartani tőle? Kicsukni nem tudom a nappaliból...
2023. okt. 27. 13:57
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Az az atomfizika, hogy az előszoba, a nappali, a konyha és egy közlekedő teljesen egy légtér. Ez közel 60 nm egyben, amiben nincs egyetlen ajtó sem. Ezen felül vannak picike szobáink, amik a közlekedőből nyílnak és egy fürdőnk, plusz egy wc-nk amik a a 60 nm-es légtérből. Vagyis a macskát vagy valamelyik szobába zárom be, ahol szintén vannak bútorok ugye, vagy esetleg kicsukom az udvarra (az életben nem volt kinti macska, így ezt nyilván nem fogom megtenni).

Nem fogom bezárni sem az 1,5 nm-es budiba, sem az 5 nm-es fürdőszobába. Más opció nincs, ennyi. De nem értem miért nem elég kitétel egy ilyen kérdésnél, hogy nem tudom kicsukni és kész. Nyilván ha lenne erre alkalmas, normális méretű légtér, akkor nem írnám, hogy nem tudom. :D

2023. okt. 28. 09:18
 12/15 Salx Narval ***** válasza:
Vettem én is régebben ilyen citrusos cuccot és ezen felül van egy nagy citromfánk és három cserép dús citrommuskátli is. Mit mondjak, a citromfára felmászik a citromillatra semmi reakció, még virágzáskor sem pedig már az udvarról érezni lehet.:D Én mondjuk szeretem ezt a friss illatot ezért nem bántam meg, hogy megvettem de úgy tűnik őkelme is kedveli.:D Ja és a felmosószerünk is citrusos. A miénket a macskamenta sem izgatja, azt is kipróbáltam egyszer.
2023. okt. 28. 10:08
 13/15 A kérdező kommentje:

XD Nem véletlenül mondják, hogy a macska egy egyéniség nah...

Kipróbáljuk mi is valószínű ezt a fújkálós vackot, hátha a miénk nem szereti.

A macskamentára rápörög... úgy 46 másodpercre.

2023. okt. 28. 10:15
 14/15 Salx Narval ***** válasza:
Persze mindent ki kell próbálni mert nem egyformán működnek a macsekok.:D
2023. okt. 28. 15:07
 15/15 anonim ***** válasza:

Tapasztalatból írom, hogy sehogy. A mi macskáink 1-2 nap alatt felszedték a kanapét. Szétkarmolták. Pedig vettünk kaparófát, tettem ki külön kaparót másik helyre is. Ott is élesítik a karmaikat, de a szófa karfájának a szélén is. Nagyon szeretik a kanapét, mindig ott fekszenek rajta akár a puffon, akár a szélén vagy a nagy párnákon. Imádnak rajta ugrándozni.

Így sajnos annyi maradt hogy a kanapé ülő részét letakarom egy pléddel. A karfa részére meg rendelni akarok külön védőt. Elég hülyén fog kinézni, sajnos. Ezért nem érdemes drága bútort venni, mert szétszedik.

Úgy olvastam, hogy interneten már vannak külön macskakaparásra tervezett anyagú textilek, amibe nem tudnak belefurakodni a körmeikkel.

2023. nov. 3. 20:06
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!