Milyen ez a táp?
Ha van rá lehetőség, nem csirkéset vennék. Állateledelekbe általában a 4Ds állatok (dead, dying, diseased, down) kerülnek, amelyek közül legnagyobb részt a csirkéket nyomják tele antibiotikummal.
Tápanyagösszetételt tudnál írni? Amelyikben az ásványianyagok, vitaminok vannak felsorolva.
Amúgy ennyi alapjánén az enyémnek nem adnám, de lehet jobb alternatíva mint a legtöbb budget kategóriás táp. Ha nincs keret ennél jobbra, mindenképp felturbóznám némi nyers hússal. Nem feltétlenül gondolná az ember, de sokat számít.
Ez is itt van még:
analitikai alkotóelemek: nyersfehérje 35,0 %, zsírtartalom 15,0 %, nyersrost 2,5 %, nyershamu 6,5 %, nedvesség 10,0 %, kalcium 1,3 %, foszfor 1,0 %, nátrium 0,3 %, magnézium 0,08 %.
Mondjuk ez igaz, hogy viszonyítás kérdése.
De akkor itt van, amit előző gazdáinál evett 5 évig:
Gabonafélék, Hús és állati származékok (20%, melyből 4% csirke a comb formájú tápszemekben*), Növényi fehérjekivonatok, Olajok és zsírok, Növényi eredetű származékok, Ásványi anyagok, Élesztők, Zöldségek (0,6% dehidratált zöldség, egyenértékű 4% rehidratált zöldséggel a tripoláris formájú tápszemekben**), *Teljes mennyiség a termékben: 3% csirke, **Teljes mennyiség a termékben: 1% rehidratált zöldség, Jellemző termékösszetétel: comb formájú tápszemek 75%; tripoláris formájú tápszemek 25%
Fehérje: 30%
Zsírtartalom: 11%
Nyershamu: 8%
Nyersrost: 3%
Esszenciális zsírsavak: 1,8%
Adalékanyagok:
Tápértékkel rendelkező adalékanyagok:
NE/kg:
Vit A: 12500
Vit D3: 1000
Vit E: 85
mg/kg:
Vas(II)-szulfát monohidrát: (Fe: 47)
Vízmentes kalcium-jodát: (I: 1,5)
Réz(II)-szulfát pentahidrát: (Cu: 8,9)
Mangán-szulfát monohidrát: (Mn: 5,1)
Cink-szulfát monohidrát: (Zn: 66)
Nátrium-szelenit: (Se: 0,1)
Taurin: 870
A macska kizárólagosan húsevő - nem tudja hasznosítani a növényi tápanyagokat, így a rizs, kukorica, répa inkább csak "anyagpótló" (egy kutyának jó lenne). Én a sajátomnak minimum 60% hústartalmú eledelt veszek, annál nem vagyok hajlandó lejjebb menni.
Nem rossz, az előzőhöz képest határozottan jobb, de ha engem kérdezel, én még válogatnék a tápok között.
Tipp: Nézd meg a kiszereléseket. Én drága tápot veszek, de abból a nagy zacskó kilója feleannyiba kerül, mint a kis kiszerelésnek, és 4 hónapig elég. Két légmentesen záró tárolódobozom van, így gond nélkül kibírja :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!