Hogyan lehet megnyugtatni egy maine coon cicát? Milyen bevált eszközöket tudtok javasolni erre a célra?
Van egy nyugtató paszta is, nem tudom mi a neve, zöld vagy kék színű. Állatorvostól lehet kérni, nyálkahártyán szívódik fel, fecskendőben adták tű nélkül, és az ínyére kellett nyomni, otthon. Olyan lesz tőle a macska mintha be lenne tépve, pl repülőn utazáshoz szoktak ilyet adni. 2-3-4-5 óra a hatóideje, mennyiségtől függően, és fél óra mire elkezd hatni.
Nálam viszont bevált a "semmi baj", ha ezt mondom a cicámnak akkor megnyugszik, kisebbfajta csoda, tudom, de teljesen jól működik.
Olyankor mindentől függetlenül elernyed a kezemben :) Esetleg próbáld megtanítani neki te is, hátha.
Megpróbálom a spray-t és a nyugtatást. Valóban az sokkal többet ér, mint bármilyen szer. Az én cicám pont egy ilyen nyugtató szerű injekció hatására vadult meg. Nála fordítva működött: ahogy kezdett hatni az injekció és az állat érezte, hogy valami rendellenes történik vele- úgy lett egyre agresszívabb ,vadabb- mintha a saját tehetetlenségét kompenzálta volna vele. Viszont én időközben kitaláltam azt, hogy ez alkalommal házhoz hívom az állatorvost. Jövőre pedig remélhetőleg ,,elfelejti,, az állatorvosi rendelő jellegzetes illatát-ami előidézheti a rossz emlékeit.
Köszönöm a tanácsokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!