Ha egy macska "benti", az azt jelenti, hogy egyáltalán nem megy/mehet ki a szabadba?
Figyelt kérdés
Tudom, hogy egy macska mozgásigénye kisebb,mint egy vizsláé, de valamennyi mozgásra akkor is szüksége van. Hogy éli ki a vadászösztöneit?2023. okt. 19. 13:39
1/7 anonim válasza:
Igen, többnyire azt jelenti. Úgy éli ki a mozgásigényét, hogy fel-alá rohangál a lakásban, fel-le ugrál a bútorokra, vagy van neki saját kaparófa és egyéb macskabútor, és játszanak vele. Bejövő rovarokra vadászik. Ha van erkély, terasz, amit macskabiztossá lehet tenni, akkor oda is kimehet. Néhányukat pórázon kivisznek sétálni.
2/7 anonim válasza:
Benti cicám van, néha kiviszem sétálni, de nem nagyon szaladgál ott lent. Inkább csak szaglászik, és becserkészi a galambokat.
A mozgásigényét a lakásban szaladgálással fedezi. Erre van egy angol kifejezés is, "zoomies" :D
Emellett igyekszem minél többet játszani vele. Pingponglabda dobálás (veszem neki a rahedli játékot, erre a kínais pingponglabda-szett a kedvence) lézerpötty (ezt mindig fizikai játék vagy eldobott jutalomfalat követi, hogy legyen sikerélménye, ne legyen frusztrált), cicapeca...
3/7 anonim válasza:
Az előző válaszon túl, nálam kimegy a lépcsőházba is, és lemegy a pincéig vagy a negyedik emeletig, azután visszajön, vagy én megyek érte. Volt, hogy elszáradt levelet vagy celofándarabot hozott "zsákmányként". Erkély is van, de nem "macskabiztos".
4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2023. okt. 19. 14:17
5/7 anonim válasza:
Nem magában van, így együtt játszanak. Lakásban laknak, sose mennek ki, ha elköltözünk se fognak. Nekem ne üssék el, vagy agyon. Meg egy rakás fiv/felv pozitív macska van, ha véletlen találkozik egy olyannal, aztán összeverekednek (oké, hogy az enyém ki van herélve, de ha a két utcával arrébb élő felv + kandúr nincsen, akkor cseszhetem) akkor elkapja aztán onnnantól meg vannak számlálva a napjai. Persze, van akinek 10 éves a kinti macskája és nem kapott el ilyesmit, de ez addig van így, míg valaki a környékre nem költözik a pozitív bubkával, aki kijár. Olyan is van, aki nem tud róla, meg olyan is, aki tudja, de kiengedi, mert hát mit tegyen. Aztán szépen sorban lefertőzi egymást a környék összes macskája..
6/7 anonim válasza:
Én az egyiket egyszer kiengedtem a lépcsőházból éjfél körül. Első dolga volt, hogy felmászott a ház előtt lévő, 3 emelet magas fára, azt hittem, nem tud majd lejönni. De lejött, és 2 órán át nem tudtam megfogni, mert bement a legsűrűbb bokrok közzé. Hiába imádkoztam neki, mindtávolabbra ment, de arra figyelt, hogy lát-e engem. Mire sikerült megfogni, a földszinti szomszéd is kiszólt, hogy "uram, mondja már meg, mit keres a parkban éjjel háromkor?" Idegesen válaszoltam valamit, erre felismert.
7/7 anonim válasza:
Maximum pórázon vagy olyan kertbe ahonnan nem tud kiszökni
De ha pórázon kimegy már akkor is több oltás kell
Ha csak egyszer is kiengedi valaki a macskáját akkor akar egy perc alatt meghalhat.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!