Hogyan tudhatnánk meg, hogy van-e gazdija a cicának vagy kóborka? Egyáltalán kell keresnünk a gazdiját?
Megjelent nálunk egy cirmos cicalány és mesterien a mancsa köré csavarta az egész családot. Bújik, dorombol, kajában nem válogat... Azt hittük, valamelyik új szomszéd cicája, de utána úgy tűnt, nem megy a kertből szinte sehova, egész nap nálunk volt. Mindig be akart jönni a házba. Amikor a mieinket etettük, ő kívülről az ablakból nyávogott befelé. A szomszédokat megkérdeztük, nem az övék, négyből hárman egyenesen gyűlölik a macskákat. Akkor úgy voltunk vele, hogy befogadjuk, de egy napra eltűnt, utána sérülten jött haza. Az állatorvos azt mondta, hogy szerinte gazdis, mert ivartalanítva van, nem vágott a füle, kb 1 éves, de chip nincs benne, fülatkás.
Hogyan lehetne megtudni, hogy van-e gazdija? Keresni nem keresik, mert már egy hete nálunk van (a műtét miatt gallér kellett rá). Egyfelől ha az én cicam lenne, nem szeretném, ha valaki csak úgy lenyúlná, másfelől tudom, hogy gonosz dolog, de már nem is szívesen adnám vissza senkinek. Az egyik cicánkkal és a kutyusunkkal már össze is haverkodott.
Ilyen esetben mit csinálnátok?
Hivatalosan jelenteni kellene a jegyzőnek + keresni a gazdáját a helyi állatmenhelyeken, fb-n, plakátokon stb.keresztul. Ha jól emlékszem, hivatalosan talán 3 hónap után lehetne a tiéd.
Egyszer nekünk is veszett el kutyánk meg a chipek előtt, a helyi állatmenhely közvetítésével lett meg.
Értem. Köszönöm!
Ilyen esetben, ha esetleg előkerül a gazdi, akkor az állatorvosi költséget elkérhetem tőle?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!