Mozdulatlan a törpehörcsögünk. = ( Olvastuk, hogy tudnak hibernálódni. Hogy tudhatnánk meg, hogy mi van szegénnyel? = (
Nem tudom, hol olvastátok, hogy a törpehörcsög hibernál, ez a szíriai aranyra jellemző: "A törpehörcsögök sokkal jobban tűrik a hideget, mint a szíriai aranyhörcsögök, így náluk nem ismert a hibernáció"
Egyébként a hibernáció a hideg hatására adott válaszreakció, szóval hacsak nincs hideg ott, ahol vannak a hörcsögök, akkor elég nagy valószínűséggel meghalt szegény :(
De találtunk ilyen információt: "képesek hibernálódni, ha hirtelen megváltozik a környezetük, pl. váratlan lehűlés, vízhiány, stb. A hibernálódott hörcsög merevnek és hidegnek tűnik, alig észlelhető légzéssel. Sok tulajdonos először feltételezi, hogy az állat halott."
Az utóbbi időben nem jöttek ki túl jól egymással. Lehet, hogy a másik nem engedte ételhez vagy italhoz jutni, ezért "tartaléklángra kapcsolta magát"? =\
Végül is, lehetséges, amit mondasz. De azt, hogy most tényleg hibernálva van-e, vagy nem, igazán biztosan csak állatorvos tudná megmondani, vagy hörcsögtenyésztő.
Nézzétek, hogy látszik-e hogy lélegzik (lassan szoktak a hibernált állatok lélegezni, mert azért oxigén mindig kell, de tényleg nagyon lelassul a légzés) meg elvileg a bajusz-szálai így is reagálnak dolgokra, de erről sajna nem tudok pontosat :(
Figyelj, szerintem mozgasd meg, próbáld megfogni. Érezni fogod ha nagyon nagyon merev lesz az egész teste. Sajnos ha ez van akkor elpusztult szegényke.
Sok hörim volt már, de ilyen hibernálásról még sose hallottam :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!