Macskára csengő vadászat ellen?
Mikor hozzám került nem ölt meg egy madarat sem, amiről tudnék. Az udvarunkon szokott lenni néha, de inkább a házban.
Adtunk rá egy csengőt, mert tartottunk attól, hogyha nagyobb lesz, veszélyt fog jelenteni a madarakra.
4 hónapig rajta volt a csengő.
Ez idő alatt elkapott 3 madarat, akik sikeresen megmenekültek.
Megölt 4-et, egyet pedig súlyosan megsebesített.
Levettem róla a csengőt, mondom így nincs értelme, úgyis csak idegesíti, funkciója konkrétan nincs is.
Lassan 2 hónapja már, hogy levettük róla a csengőt. Egyetlen egy madarat nem kapott el.
Mondanám, hogy ez csak véletlen, de akkor is fura.
Nyilván majd akkor jelenthetem ki, hogy a csengő miatt gyilkolászott, ha eltelt legalább fél év.
Nem a csengo miatt olt.
Nem tudom feltunt-e, de osz van. Kevesebb a madar mar egy ideje, nalunk legalabbis.
Ennyi lehet az oka.
A csengö egyedül a macskát idegesíti, a vadászatban nem akadályozza.
A madarak közül meg eleve azokat tudja megfogni, amelyik beteges vagy figyelmetlen - ha ezeket nem ez a cica kapja el, akkor más ragadozók, ezek garantáltan nem élnek sokáig, ez a természetes kiválasztódás. Nyáron meg eleve sokkal több madár van, ami levadászható, mert a sok fióka miatt többen vannak.
Vedd le a macskáról a csengöt véglegesen, azzal tényleg csak öt teszed idegessé.
Levettem róla. Próba volt.
Ugyanannyi madár van most is. Kilépek az udvarra, már kettő repül is elfelé.
3 nem csak genyó dolog, hanem veszélyes is, mint a nyakörv.
Fennakadhat bárhol, felekeszthatja magát stb.
Illetve régebben itt is írta valaki, hogy látta, amikor egy csngős macskát kicsinált a kutya, mert jelezte szeépen a csengő, hogy "erre vagyok ám".
Van aki azért rak csengőt a macska nyakába, hogy hallhassa merre jár. Állítólag a macska meg tud tanulni úgy is járni, hogy ne csengjen a csengő.
Nálam az erkélyen két cinegét is elkapott a macskám az egyik télen, teljesen egészséges madarakat, amik a szomszéd erkélyen kilógatott madáreleségre jöttek. A két erkélyt elválasztó rács oldalán villámgyorsan kilendülve, úgy kapta el az egyiket, hogy szegény madárnak a kis, vékony lába is leszakadt. Be is hozta azokat, de sajnos, egyik sem élte túl.
Kértem, hogy tegyék el onnan a madáreleséget, azóta nem fogott madarat, csak hatalmas éjjeli lepkéket és zöld lombszöcskéket. Amelyiket tudtam, kimenekítettem a karmai közül, de volt, hogy már késő volt.
:D jah a pròba max nèhàny perc
Hát ez azèrt szerintem rohadtul nemigaz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!