Kiscicát mivel etessük?

#9 golyós önitatónak hívják.
Azért a cicát kérlek vidd el állatorvoshoz, ha mást nem egy rutinellenőrzés mindenképp érdemes, de úgy tűnik, hogy nálad jó helye lesz :)

Jaj, valami nagyon fontosat elfelejtettem! Bár ha itatóból magától eszik, akkor ez remélhetőleg már nem aktuális. Az egészen apró macskák még nem tudnak maguktól üríteni, ha kidurranak, akkor sem. Talán 2-3 hétig okoz ez problémát. Az anyjuk a fenekük és húgycsőnyílásuk nyalogatásával készteti őket pisilésre, kakilásra. Ezt, ha anyamacska nincs, langyos nedves zsebkendővel való törölgetéssel kell helyettesíteni. Én is csináltam már ezt elárvult kismacskával. Megfogod, kicsit úgy fordítod, hogy hozzáférj, és finoman törölgeted azokon a helyeken, ahová egyébként nem nyúlnál. Muszáj, enélkül a kölyök elpusztul, mert magától nem jön ki belőle, aminek ki kéne.
De tényleg remélem, hogy ezen a korszakon már túl van. Ha már bemászott neked az alomba, és kakilt, pisilt, akkor semmi gond.
Rendes, részletes, képekkel illusztrált fejlődési leírást nem találtam, ez volt a leginkább valamirevaló:
Hátha találsz benne még valami hasznosat.

Ess neki egy vizes zsebkendővel úgy ahogy fentebb már leírták, az a biztos.
De legyen már neki egy kis homokozója is, lehet, hogy csak azt ismeri meg és ott el tudja kapirgálni. Vagy vidd ki az udvarra bóklászni.

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!