Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Kieszik a vagyonomból a...

Kieszik a vagyonomból a hatalmas kandúr macskám,mennyit kéne adnom neki enni?

Figyelt kérdés
A macska nem kövér,de nagyon nagy,izmos. Napi 3 zacskós kaját és mellé szárazat igényel. Ha nem kapja meg, addig nyávog,amíg nem adunk neki. Ha megkapja, békén hagy. Nem hízik, így van stabil normális súlya. Szóval megeszik napi 2ezret. Mit tegyek? Hogyan etethetném gazdaságosan?
2023. szept. 8. 19:51
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
100%
Ha megállnád, hogy minden nap csakis ugyanabban az időpontban adnál neki, egyszer, max kétszer, néhány nap/ hét alatt megtanulnà, hogy akkor van kajaidő… de te elköveted a legrosszabbat, amit csak tehetsz, hagyod, hogy egy macska irányítson téged.
2023. szept. 10. 00:45
 22/24 anonim válasza:
100%

Ugyanígy voltam.

És tényleg nagyon idegesítő.

Pedig rendesen féreg hajtott, oltott kinti benti macsek.

Szóval én elhagytam a a tasakos kaját, helyette kapott csirkemelletet reggelire, és szárazat.

Sokkal de sokkal olcsóbban jön ki még így is.

Kap egy jó darab csirke darabot, azzal jól lakik.

Néha főtt tojást.

Száraz viszont jó minőségu. Az sem drágább.. kimérve lehet venni kilóra.

2023. szept. 10. 08:47
 23/24 anonim ***** válasza:
100%

10-11 kg-os Maine Coonom van, de tudod, mikor kap NAPI 3 alutasakosat. Az csak kiegészítés (leginkább a folyadékbevitel miatt), nem fő táplálék!

Napi egy untig elég, de akkor sem lesz semmi baja, ha nem eszik mindennap. Egy jó minőségű száraztápot keress, a kunyerálásnak pedig egyszerűen nem szabad engedni.

Mióta Purizonnal etetek, a macsekot konkrétan nem is érdekli semmilyen nedvestáp, sőt ott is hagyja majdnem a felét a 100 g-os alutasakosnak/konzervnek, pedig előtte hányásig habzsolta. Ha meg kunyerálni akar, akkor is a szárazat kéri.

Nem azt mondom persze, hogy garantáltan nektek is ennyire be fog válni, de egy próbát megér, mert amúgy nagyon jó minőség megfizethető áron és nem kell belőle sok. Nálunk a 6,5 kg-os kiszerelést kb másfél hónapig eszi az említett Maine Coon és egy jó nagytestű 7-8 kg-os házi macska közösen. Durván 20 ezer Ft, most ez 50 nappal számolva napi 400. Nem 2 ezer…

2023. szept. 10. 19:09
 24/24 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kérdezó, olyan kiváncsi lettem, hogy sikerült megoldanod a macsek táplálását? Olyan jő gazdi lehetsz, és nagy macsekod is biztos nagyon szép!Én sajnos nem tudok neked ötletet adni, de most itt ujből olvastam a kérdésed, meg a válaszokat. Remélem, hogy jől vagytok cicuddal, az ó pocija is tele van, te kevesebbet költesz a kajára. Kérlek, ha tudsz, csak 2 szőval ird meg, sikerült e megoldanod a problémát. Jó cicázást!!
2023. okt. 21. 18:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!