Kieszik a vagyonomból a hatalmas kandúr macskám,mennyit kéne adnom neki enni?
Figyelt kérdés
A macska nem kövér,de nagyon nagy,izmos. Napi 3 zacskós kaját és mellé szárazat igényel. Ha nem kapja meg, addig nyávog,amíg nem adunk neki. Ha megkapja, békén hagy. Nem hízik, így van stabil normális súlya. Szóval megeszik napi 2ezret. Mit tegyek? Hogyan etethetném gazdaságosan?2023. szept. 8. 19:51
11/24 A kérdező kommentje:
9es,előbb azt írták legyen sok zöldség is. Milyen zöldségek kellenének amúgy?
2023. szept. 8. 21:55
12/24 anonim válasza:
Répa, borsó például. Ezeket macskatápokba is szokták tenni, nem véletlenül (megeszik a cicák, nem ártalmas rájuk).
13/24 anonim válasza:
Nem kéne állatot tartani, ha nem engedheted meg magadnak. Tudom le leszek pontozva, pénzügyi és nem pénzügyi analfabéta ország ez
14/24 anonim válasza:
Nézd, a minőségi táp elsőre lehet, hogy drágának tűnik, de ha azzal jól lakik, és nem háromóránként kéri az újabb szottyost, akkor összességében mégiscsak jobban jössz ki.
15/24 anonim válasza:
Nekem is nagy, 8 kilós kandúrom van. 100 g szárazat kap egy napra és 200 g nedveset. Smilla.
16/24 anonim válasza:
Adj neki főtt rizst,tésztát ezek olcsóbbak mint a tápok. Meg kaja maradékot.
17/24 anonim válasza:
Zoldsegek: rizs, repa, zoldborso, cukkini, spenot, zoldbab, salata. Szigoruan megfozve, nagyon aprora vagva, belekeverni a kajaba. Minimalis kaloria, de jobban feltolti a gyomrat, ugy erzi, jollakott. Termeszetesen nem egy elefantnak valo adagokat adj neki, de adhatsz neki egy kis kanallal belekeverve a kajaba naponta akar haromszor is.
18/24 Salx Narval válasza:
Sokat lehet spórolni ha te készíted el a kajája egy részét és ez esetben azt is tudod mit etettél vele. Nem mondom, hogy csak ezt egye de egy jobbfajta száraz táp mellett a prémium kategóriás alutasakos árának a feléből megvagy és nem ilyen olyan származékokat hanem konkrétan húst, zöldséget és egyéb általad válogatott adalékokat adtál neki. Halból, halcsontból, csirkelábból, stb és zöldségekből kitűnő zselés alaplé készíthető amibe kiporciózva a húsadag fagyasztóban is tárolható. Betol a macskád pl egy tenyérnyi halfilét, v darált halat és kinyalja a zöldséges húslevest estig ellesz vele elhiheted.:D Az enyém szereti ezeket a kilós kiszerelésben kapható egészben gyorsfagyasztott apró halakat is, (akkor veszem amikor akciós de horgász ismerősöktől is beszerezhető némi hal, pláne ha egy-egy sört is kap érte ).
19/24 anonim válasza:
Az enyém kinti/benti, kb 2 éve feltűnt, hogy szerintem más is eteti, azóta egy falatot nem adtam neki semmit, mégis minden nap hozzám jön haza :)
20/24 A kérdező kommentje:
Köszi. Nem tudjátok elképzelni,mit vág le egész nap. Mint egy idegesítő kutya,aki egész nap ugat,csak ő nyávog. Ahogy összeakad a tekintetünk, rögtön elkezd hisztizni és megy a konyha felé. Próbáltam lefoglalni játékkal,simivel, de csak megy a konyha felé, nyávog mint az isten nyila és nézi hogy megyek-e utána. Kinti-benti macska,kint bárhova mehetne,de csak ül az ajtó előtt és figyeli,mikor jövök. De ha nem jövök, órákig nyávog. Mentett macska amúgy. Amikor megetetem, jön a simogatásért,de aztán 1 óra múlva megint megjelenik rajta egy ilyen mohó,várakozó arckifejezés és sandít a konyha felé meg rám, szinte hív hogy menjek már a konyhába.
2023. szept. 9. 23:36
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!