Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Átmeneti megoldásnak jó...

Átmeneti megoldásnak jó lehet, vagy csak ártok vele?

Figyelt kérdés

Az állataim élelmezéséről van szó. Nagyon megugrottak az árak. Én korábban macskamentő voltam, és a korábbi nagy létszám nem is zavart. Bőven ki tudtam fizetni a prémium kaját, az orvosi költségeket, mindent.

Azonban, hogy így emelkedtek az árak, a fizetésem pedig alig, így muszáj elkezdenem spórolni valamin. Ez úgy tűnik, az ételük. Mostanság valamilyen olcsóbb körettel dúsítom a húskonzervjüket (Feringe, Grau). Rizst, tört burgonyát, utóbb tésztát főztem bele. A rizsen kívül a másik kettőnek örültek, szívesen ették. Úgy láttam, a hasuk sem ment tőle.

A kérdésem, hogy mennyit árthatok ezzel? Kérdeztem állatorvost is, ő azt mondta, ha nincs hasmenés, nincs gond.

2023. aug. 31. 09:49
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

zooplusson a feringa 12x800g mix csomag arányaiban nem tünik rossz vételnek, 1250ft/kg árszint mellett, bár végülis elképzelhető, hogy egy hentesnél vagy barf shopnan tudsz valamit venni amit megfőzől ,fagyasztasz porciózol és jobban kijössz.

Esetleg etess másmilyen szárazzal, pl fera.hu-rol a 7.5kgos applaws 14ezerért szintén valamivel olcsóbb lenne mint a jelenlegi amivel most etetsz, illetve az összetétele is jobb szerintem. Azt is lehet hogy olcsóbb szárazzal etetsz, de egy smilla alá azért ne add szerintem. Ha arányaiban több szárazat kapnak, lehet úgy is jobban kijössz anyagilag.

2023. szept. 1. 17:39
 12/16 A kérdező kommentje:

Köszi, a Feringát használom. Szeretik nagyon, ezért sem szeretném elengedni. Bár igyekszem mással dúsítani. Kapnak mellé 2 féle alutasakot is. Azokon tudok spórolni még.

Applaws-t sajnos nem eszik. A Sanabelle és a Bozita azért is állandó tápok, mert megeszi mind és nem lesz tőle rosszul.

Smillától korábban volt, hogy hánytak többen is.

2023. szept. 2. 04:13
 13/16 anonim ***** válasza:

Ha ezek mentett cicák (utcáról, stb) nevezd el magad te is mint menedék, menhely, mentő állomás és kérj segítséget. Nem szégyen az, ennyi macskát fenntartani nehéz. Úgyse nagyon akadna örökbefogadó, vagy ha igen akkor csak nyertél, mert vagy újat tudsz befogadni, vagy pedig egyel kevesebb a terhed.

Csak egy ötlet. Biztos van ennek valami módja s rendje ahogy nem okoz ez neked nagyobb anyagi gondot mint hasznot. Gyakorlatilag a környékről 21 macska neked köszönheti az életét, a környéken ennyivel kevesebb mászkál. Legalábbis a következő nagy tüzelő szezonig..

2023. szept. 2. 16:48
 14/16 A kérdező kommentje:

13-as, köszönöm a kommented. Ha tényleg jogilag szeretnék szövetkezetként, szervezetként vagy menhelyként működni, azt hiszem több ember is kellene. És elhiheted, nem nagyon akarnak csatlakozni. De még bővebben utána járok, korábbról csak ennyire emlékszem ebben a témában.

A cicusaim több, mint 5 éve a háztartásom részei. Voltak korábban jelentkezők, de közülük senki nem akarta biztosítani legalább ugyanezeket a feltételeket /tehát nem ment bele a benti/zárt kifutós tartásba, nem akarta/engedte volna az ivartalanítást és még ennél jóval olcsóbb tápokkal sem lett volna hajlandó etetni. Ha még az etetés is olyan nagy ügy, el sem merem képzelni az orvosi számlákat hogy akarná fizetni. Ugyanez volt közeli és távoli ismerősökkel is. Egy idő után lemondtam a gazdásításról.

Ők egyébként sem különleges, szuper szép cicàk. Mind sima szürke cirmos. Szóval mások számára "értéktelen".

2023. szept. 2. 17:33
 15/16 anonim ***** válasza:

Pedig nem a kinézet számít, ezt pont az olyanok szokták a leginkább hangoztatni, akik egy állatot a kinézete alapján ítélnek meg.

Azért én legalább egy gofoundme tárcát nyitnék nekik a helyedben, ahhoz nem kell cég, csak néhány helyen fel kell tűntetned. Ott gyűjt mindenki mindenre. :)

2023. szept. 3. 07:51
 16/16 A kérdező kommentje:
Megpróbáltam létrehozni, amit javasoltál, de nincs olyan opció, hogy Magyarországot meglehessen jelölni. Így pedig nem is enged tovább.
2023. szept. 3. 10:42
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!