Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Az állatorvosok miért nem...

Az állatorvosok miért nem tájékoztatják a gazdát ezzel kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Mikor meglett az első cicám, (szegényt úgy találtam) elvittem dokihoz kombinált oltásra. Egy hónappal később kellett visszavinnem.

Mivel nem voltam otthon a témában, kérdeztem hogy ez a leukózis elleni védőoltás-e, erre csak annyit mondott, hogy nem, ráadásul azt csak pár héttel később tudta beadni mert épp nem volt nekik raktáron.

Nem túl régen lett egy másik cicám (ő is mentett) és elvittük már másik dokihoz, ott konkrétan ugyanez volt, már 2. oltásnak (mivel időben szóltunk) megkapta a leukózis ellenit, és mivel nem lehet egyidőben beadni az oltásokat, ezért csak két hét múlva fogja megkapni a veszettség ellenit.

Ha én nem szólok, nem kapta volna meg egyik sem…

Itt az a problémám, hogy a dokik miért nem világosítják fel a gazdit, hogy javallott volna a cica érdekében leukózis ellen beoltani? Mi van, ha valaki tájékozatlanabb, annak már nem is szólnak?

Nagyon jól tudják a dokik, hogy mennyire veszélyes, halálos betegség ez számukra, de nem szólnának…

2023. aug. 29. 03:36
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
#10: Én elhiszem. Csak mivel nem kérdeztem meg az árát előre, és ugyanez 3-4 éve felébe került, kissé ledöbbentem.
2023. aug. 29. 10:00
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
#11 abszolút megértem, csak 3-4 éve minden negyedennyibe került...
2023. aug. 29. 10:10
 13/17 A kérdező kommentje:

Aki egyáltalán nem törődik a macsekkal, az el sem viszi dokihoz.

Aki pedig igen, szerintem korrekt dolog volna tájékoztatni.

Nyilván az internet világában utánaolvashatna az ember, de akkor se a cicán csapódjon a gazdi tudatlansága.

2023. aug. 29. 11:06
 14/17 anonim ***** válasza:
0%
De miért a cicán csapódik? Benti macskád van? Akkor kombinált kell neki, azt kapott.
2023. aug. 29. 11:26
 15/17 A kérdező kommentje:
14# Teljesen másról beszélsz.
2023. aug. 29. 11:39
 16/17 anonim ***** válasza:

Te nem érted, miről beszélsz. Az előző oldalon is le lett írva, hogy a leukózis elleni oltás a kinti macskáknak ajánlott, a veszettség szintén (illetve ez utóbbi akkor is, ha külföldre is viszik a macskát).

Ha neked benti macskád van, és a doki tudta, hogy benti macskád van, akkor teljesen jól járt el, hogy kérdés nélkül kombival oltotta.

Nyilván, ha nem kérdezett rá a tartási körülményekre, akkor viszont hibázott, de erre még nem sikerült válaszolnod.

2023. aug. 29. 11:45
 17/17 A kérdező kommentje:

16# Nem írtam olyat, hogy csak bentiek a cicáim. Naponta többször kijárnak az udvarra.

Ha csak bent lennének is beoltatnám őket.

2023. aug. 29. 14:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!