Mit tegyek hogy ne legyen macska szag a szobámban meg nekem se?
1. Egészséges, jól tartott macskának nincs szaga, semleges, ún. Púderillata van inkább a szőrének, de csak közelről.
2. Az alomból a pisit is érdemes kiszedni gyakran, én pl ha otthon vagyok, és hallom, hogy használja a macska az almot, kiszedem rá pár percre.
3. Zárt, fedeles alomtálcát válassz, az rengeteget visszafog az alomszagból.
4. Rendszeresen tisztítsd ki az almostálcát, ami alatt azt értem, hogy az egész almot cseréld le, a tálcát mosd ki.
5. Teszteld le, hogy neked melyik alom válik be leginkább. Van, aki a szilikátosra esküszik, van, aki az aldisra, kinek mi. Van illatosított alom is, bár érdemes vigyázni, nem minden macska tolerálja.
Ha a ruhádnak/neked "macskaszaga" van, akkor a macska vagy beteg, vagy az nem a macska szaga.
Nekem 3 macskám van, semmi sem érződik a lakásban ebből.
Ha budos a macskad, akkor valami baja van, vidd orvsohoz.
Egyebkent tenyleg nem nagyon van szaguk, mondom ezt ugy, hogy nekem nincs macskam, de anyamnak van, tehat en, mint “kivulallo”, tuti megereznem, ha budos lenne.
Ha atmegyek hozza, semmilyen szagot nem erzek.
Az alom szagtalanításához szodabikarbonát ajánlatos kezelni.
Ami még gond lehet, ivaros macska jelölőpisije. Akkor ivartalanítás. Plusz szellőztetés. Sok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!