Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hányt a benti macskám?

Hányt a benti macskám?

Figyelt kérdés

Most az elmúlt egy órában hányt a házban több helyre is, nem szőrt hányt ki, hanem valami mást.

Előbb ivott , viszont utána öklendezett, de nem jött neki semmi se ki.

Hívtam enni, nyávogott a kajáért olyan furcsa, rekedtes hangon (nem így szokott ), viszont nem adtam neki semmit se. Lehet jobb ha most nem eszik.

Most a viselkedése olyan mint eddig, ide bújt hozzám és dorombol rajtam.

Este 6-tól van állatorvos. Szerintetek elvigyem? Mit csináljak?

Egyáltalán nem kijárós macska, nem tudom miért hányt 3 helyre is a házba.

2023. aug. 11. 10:34
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
És a 2 év alatt szinte sose hányt még.
2023. aug. 11. 10:36
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Szőroldót kap? Lehet hajszál akadt csak a torkára de az enyém például lenyelt egy játékegeret, ami miatt műteni kellett.

Mindenképp elvinném csak hogy nézze át.

2023. aug. 11. 10:41
 3/14 A kérdező kommentje:

Nem kap.

Kellene neki adni ? Ha igen, akkor milyet vegyek?

Milyen tünetei voltak annak, hogy lenyelt egy egeret?

2023. aug. 11. 10:44
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Igen
2023. aug. 11. 10:56
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is vidd el, az a biztos. Mi is jártunk már úgy hogy lenyelt egy kis játékdarabkát és ugye először hányt és evett is, de kiderült hogy teljesen eldugult szegényke, műteni kellett. Viszont egy másik macsekunk szintén random elkezdett hányni, de nála annyiban volt más, hogy konkrétan így kitört belőle a hányás, szóval pl ült és előre kirobbant belőle kb. de a kedve meg minden ugyanúgy jó volt egy darabig, aztán kiderült, hogy hasnyálmirigy gyulladás.
2023. aug. 11. 11:03
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Adj neki füvet, vagy macskákra nézve nem mérgező növényt, az segít megszabadulni a gyomrában a szőrtől. Kísérletezni kell, mit szeret. Az enyém is szokott hányni, de sosem kaja jön ki, a szőrtől próbál megszabadulni.
2023. aug. 11. 11:04
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Persze ettől független dokihoz vidd el. Utolsó voltam.
2023. aug. 11. 11:04
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Azért volt rekedtes a nyávogása, mert előtte hányt, ez normális. Érdemes megpróbálni adni neki enni egy keveset, hogy lásd, normálisan eszik-e, mert van, hogy kérik ugyan, de utána otthagyják, ezt azért jó lenne tudni. Ha rendesen eszik és a viselkedése is normális, és nem hányik újra, akkor én lehet, csak telefonon beszélnék az állatorvossal, de ha valami nem stimmel, akkor érdemes elvinni. Ha nincs a környéketeken hétvégén állatorvos, akkor mindenképpen inkább vidd el, mint ne. Én nem szeretem feleslegesen stresszelni a cicát, szóval a körülményektől tenném függővé, amiket leírtam. A mi benti cicánk hányós, legtöbbször szőrt, néha, ha belegel valami szobanövényből, akkor amiatt. Ő kap szőroldó pasztát, néha attól is hányik egy adag szőrt.

A te cicád például rágcsálhatott szobanövényt? Vagy az is lehet, hogy beszabadult valami bogár vagy rovar, és azt kapta el, amiatt hányt. Ezek persze csak az ártalmatlanabb feltételezések, de ha most úgy látod, jól van és eszik is rendesen és benne marad, akkor szerintem azért nincs nagyobb baj.

2023. aug. 11. 11:10
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Vidd el
2023. aug. 11. 11:13
 10/14 A kérdező kommentje:

Növényt ehetett sajnos...

Adok neki enni egy kicsit később aztán majd látom, hogy mi van vele.

2023. aug. 11. 11:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!