Cherxilyn kérdése:
Miért szökik ki a benti macskám?
Figyelt kérdés
A napokban rászokott a macskám hogy kinyitja a szúnyogháló ajtót és kiszökik. Nem lenne ezzel baj, de kimegy az utcára ahol sohasem volt mivel benti cica. Pórázon szoktam naponta kivinni az udvarra, amit utál ezért sem értem miért akar kimenni. Miért lehet ez?2023. aug. 2. 23:55
21/21 Salx Narval válasza:
Azért mert megteheti. Az ember dolga lenne ezt megakadályozni biztonságosabb nyílászárókkal. A bent tartott és kiszökött macskák fokozott veszélynek vannak kitéve, hiszen számukra egy ismeretlen világba kerülnek ahol nem ismerik fel a veszély forrásait, (sajnos néha a jóval rutinosabb kintiek sem). Ha viszonylag biztonságos a környék és kijárós a macskád akkor az ivartalanítás valamennyire csökkenti a csavargás utáni vágyát (macskákként változó a csavargás mértéke). Nekem 5 macskából csak egy volt amelyik nem kószált el az udvaron túlra, a jelenlegi pedig nem tud mert a házban tartjuk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!