Kinn tartott macskát hány napig lehet egyedül hagyni?
13-as, nem baromság, de elég szomorú hogy sokak szerint a macska még fogyóeszköz. Hányadék hozzáállás, már bocs.
Jaj elütik kit érdekel, van másik.
Ennyi erővel a gyereket elütik, kit érdekel, van másik - egyes népcsoportokban kb ez a módi, leszül 8-at, kit érdekel, ha egykettő meghal közülük. Na, kb ugyanaz a kettő.
A macskák nem háziasítottak magukat barátom, az ember tette ezt meg.
Ha nem lenne ember a mai házimacska nem jött volna létre….
Főleg nem a kva kényes fajták
A vadonban a nagymacskak tudnak megélni, van pár kisebb testű, de az is a megfelelő környezetében el.
A házimacskat 100 veszély fenyeget.
Nekem is volt kiskoromban egy macskám, faluban laktunk, nárcisztikus nagymamám szerint jó lesz az kintinek is, kb 10 éves lehetett mikor az árokban találtuk meg kilapitva….. ennyire jó a kinti macska
#16 túldimenzionálod az ember szerepét...:
A veszélyeket illetően igazad van, de az alapmérlegelés ugye mindig a haszon/kockázat hányados... mindig is, mindenben is rühelltem a ma - főképp nyugaton - divatos biztonság-fetisista megközelítést, mert ugye a biztonság favorizálása mindig a szabadság rovására megy... én se szeretnék bezárva, ivartalanítva 130 évet élni, inkább szabadon, végigszexelve az életemet jóval kevesebbet... és semmi okom feltételezni, hogy ezt a macska másképp gondolná, ha hagynák szabadon dönteni...
Egy házimacska másképp működik mint egy vadon elő macska
Nem értitek?
A vadonban nem uti el autó, nem mérgezik meg, ott ő az úr.
Egy házimacska nem arra lett “kitalálva” hogy egy városban vagy egy faluban kóboroljon….
tudod, hogy egy tigris is majdnem kétszer akkora élettartamra számíthat állatkertben, mint a vadonban?
Örülök hogy nem nekem kellett leírnom 😂
Szted egy tigrisnek nem lenne elég egy kertnyi terület ha folyton lenne ott élelem és víz?
Szted ok felfogják hogy milyen jó vándorolni? Azért nem maradnak folyton egy helyben mert vadászniuk kell
Territorialis állatok.
Egy ketrecbe bezárva nem érezné jól magát egy macska, a lakásban teljesen jól elvan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!