Lakásban tartott cicust mivel tudnám lefoglalni? Unatkozik, ha egyedül van.
Mi úgy jártunk az előzővel, hogy a tisztelt família rábeszélt engedjük ki szegényt, mert sokat ül az ablalkban, az neki az igazi élet stb. Olyan igazi volt neki az az élet, hogy valószínűleg bele is pusztult, de legalább is soha többé nem jött haza egy nap.
Most kettőt tartunk kertesben, de csak bent a házban, le se szarják a kertet, elszórakoztatják egymást. Esetleg te is kipróbálhatod kettővel, ha eleinte nincsenek is elragadtatva egymástól, akkor is leköti egy társ. Aztán összeszoknak.
Szerezz be neki egy társat. :)
Nálunk is ez volt a megoldás. A nagycica 1 éves koráig egyedülvolt, már rendesen kezdett agresszívvá válni. Aztán az új kiscica megoldotta a helyzetet. Most már van két boldog macskám. :) És két cicát tartani nem dupla gond, de dupla élvezet. :)
Egy macskabútor, úgynevezett macskafa le tudná kötni: jó magas legyen, hogy magasra mászhasson, egy-két kis odúval, ahová be tud bújni, kiülőkkel, ahonnan nézelődni tud.
Láttam már olyat is, hogy egy szépen lekezelt jókora faágat tett a szobába a gazdi, az behozza kicsit a természetet.
Én kartondobozokból készítettem a cicáknak házat: kettőt egymás mellé és kettőt egymás tetejére tettem és összeragasztottam, mindegyiken vágtam nyílásokat, hogy egyikből a másikba át tudjon mászni. Nagyon élvezték a cicák, felmásztak a legtetejére, belebújtak, mint a gyerekek az oviban :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!