Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Cicát, vagy teknőst vegyek?

Cicát, vagy teknőst vegyek?

Figyelt kérdés

2023. júl. 12. 11:10
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
95%
Öcsémet meg annó megharapta az ékszerteknőse, vegyél valami fogatlant inkább. :))))
2023. júl. 12. 11:58
 12/32 anonim ***** válasza:
76%
Teged is osszefog. Kikapja majd a szemeidet.
 13/32 anonim ***** válasza:
90%

Egyiket se, először nőj fel, legyen felelősségtudatod, aztán utána térjünk vissza rá.

Mi lenne, ha kezdenél egy növénnyel? Pl. Kaktuszt vagy szukkulenst ajánlanék.

14/32 A kérdező kommentje:
Pénzügyileg biztosan nem lenne gondom.Időben meg napi 5-6 órát.
2023. júl. 12. 12:04
 15/32 anonim ***** válasza:
92%

Ha akváriumban akarod tartani az állatodat, akkor szerintem inkább teknőst vegyél, a macska nem szeret annyira úszni. Lehet, hogy a szomszédnál is az volt a baj, be akarta tenni az akváriumba.

Ha abszolút harapásbiztos állatot akarsz, akkor meg achátcsigát. Ha megunod, megeszed, kijön belőle több szelet rántott hús. Könnyű tartani, és olcsó is. (Nekem volt.)

[link]

2023. júl. 12. 12:15
 16/32 anonim ***** válasza:
94%
Nekem van mindkettő, először kaszpi teknős, azután cicák (karthauzi is volt). A macska érzékenyebb a betegségekre, a teknőssel 30 év alatt egyszer kellett orvoshoz menni (akkor is csak vitaminhiánya volt), a macskákkal annál többet. De teljesen más állatkategória a kettő.
2023. júl. 12. 12:18
 17/32 Tevenyereggyarto ***** válasza:
100%
Azon túl ,hogy te mit tudsz nyújtani az állatnak mit “vársz el” az állattól? Mert a teknős –mint a hüllők általában– elvan magában. Megfelelően kialakított élettér kell neki s az etetést s helyének karbantartását leszámítva nem különösebben igényel több foglalkozást. Persze ha megszeret akkor figyelget téged, matat/kapar az üvegnél de amúgy általában semmi extra, egy macska ennél sokkal interaktívabb, főleg ha kifogsz egy játékosabb cicust. Na meg a teknősök sokáig élnek, akár 40-50 évig is, de legalább 20-30 évre számíthatsz. Egy macskánál a 20 év már igen szép életkor, a többség nem él addig (azt nem tudom az említett fajtának mennyi a várható élettartama).
2023. júl. 12. 12:19
 18/32 anonim ***** válasza:
36%
2023. júl. 12. 12:32
 19/32 anonim ***** válasza:
87%

"A cicákat meg jobban szeretem, csak a szomszédot összekarmolta tegnap a saját macskája."

A macska karmol, a teknős harap (nyilván a macska is tud, de azt ok nélkül nem igazán szoktak, persze van kivétel. A karthauzi barátságos fajta, harapni nem fog, de karmolászni valószínűleg igen.). Engem még a bettám is megtámadott mikor takarítottam az akváriumot :D Az állatok ilyenek, ha ezt nem szeretnéd akkor... hát, talán a nano halak és csigák nem agresszívak.

#17 jól leírta, egyébként a karthauzi cicák is 12-18 évig élnek, mint egy átlagos macsek.

2023. júl. 12. 12:35
 20/32 anonim ***** válasza:
100%
Össze se lehet hasonlítani, mennyit kell egy macskával törődni egy teknőshöz képest. A teknős kibírja egy hétig is etetés nélkül (tovább is), a macskát naponta kell etetni, az almot tisztítani. Simogatni, játszani is kell vele. Ha utazni akarok, a legnagyobb probléma, hogy ki gondozza addig a macskáimat, főleg, hogy van amelyiknek gyógyszert is kell adni (volt olyan, amelyiket injekciózni is kellett, mert cukorbeteg volt, vannak akik ilyenért elaltatásra viszik). Ha beteg, az állatorvos horror pénzekbe kerül (egy időskori vér-laborért 42 ezret fizettem nem rég, húgom macskájánál egy méhgyulladás műtétje 160 ezer-be került mindenestől. A minőségi (?) táp is egyre drágább.
2023. júl. 12. 12:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!