Miből mennyit? Mennyibe kerül? (többi lenn)
Egy 2-3 hónapos szobacicának mennyi ételre,macskaalomra van szüksége átlagosan?A macskaalom szagtalanítóból milyet válasszak?(mennyi ideig tart ki 1 doboz?)
Macskaalomból kb mennyit tegyek?Egy 10 kg-os csomag mennyi ideig kéne hogy elég legyen?
Hány naponta cseréljem az almot?
Köszi a válaszokat!
Ételszükséglete a táptól és a cica tömegétől is függ, a táp csomagolásán rajta van, hogy mennyit is kell adni neki pontosan. (nem sokat, átlag szerintem 30g-ot eszik meg max egy nap)
Macskaalomból inkább csomósodósat használj, mert akkor minden nap kiszeded az összecsomósodott részt és ha kell utánapótolsz, és nem kell naponta cserélni. Mert sima almot kb 2naponta kell.
Alomszagtalanítót szerintem felesleges használni, mert plusz egy kemikália, amivel érintkezel te is és a macska is, egyikőtöknek sem jó... Akkor már inkább szilikonos alom, és nem érződnek a szagok.
Annyit tegyél az alomtálcába, hogy a cica tudjon bele kis gödröt ásni, kiscicának szerintem elég 3 cm magasan.
Szerintem olvass el pár szakkönyvet. De tényleg...
Egyébként:
1. ne használj macskaalomszagtalanítót. Teljesen felesleges, és a cicát is zavarhatja, ami azt eredményezheti hogy nem akarja használni az almot.
2.macskaalmot naponta kell tisztítani, lapát segítségével csak a szennyezett részt kiszedni, a kiszedett almot pótolni, hetente egyszer az egészet kicserélni, alomtálcát kimosni. 3-4 cm magasan terítsd el az almot a tálban. Nálunk egy 10 kg-os kb 4 feltöltésre elég. Biolux márkát használunk. Persze vannak ennél sokkal jobbak is( könnyebb takarítani, stb), de inkább a kajára költök több pénzt mint alomra, a kaja sokkal fontosabb.
3. az etetés nem egyszerű dolog, sokmindenre kell figyelni. A tápokon feltüntetik mennyi kell nekik, de személyes véleményem szerint fontos a változatosság, pl ne csak szárazat kapjon hanem konzervet is, néha házikosztot is(de csak azt sose!!)
A legjobbak a prémium tápok (royal canin, eukanuba, stb) ezeknek az etetési költségük napi 120 ft kb, attól is függ mekkora kiszerelést veszel. És e mellé még számolj rá hogy néha azért egy kis alutasakost, konzervet, vagy tojást, főtt húst, sajtot, tejfölt adhatsz neki, így boldog cica lesz. 1 cica etetése sztem havi kb 5-6ezerből megvan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!