Kezdőoldal » Állatok » Macskák » A cicám nem tudja kinyitni az...

A cicám nem tudja kinyitni az egyik szemét es az a fehér hártya (?) nem húzódott vissza a szeme sarkába, egy kicsit könnyes és lehet be is van duzzadva egy kicsit de nem vagyok benne biztos, mi lehet a baj?

Figyelt kérdés

2023. júl. 10. 18:45
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
68%

#4 írta a kamillát, az nagyon jó gyulladásra, viszont én hetente max 2 kamillázást ajánlok amennyiben nincs hidratáló szemcseppetek (fontos, hogy állatorvos írja fel, nem biztos, hogy mindegyik jó cicának is!) mert gyorsan kiszárítja a szemet.

Azonban ez csak átmeneti megoldás, nyilván amint tudod vidd el dokihoz!

Szokott kint lenni a cica?

Jár hozzám pár kóbor cica enni (a főbérlőm maximum terráriumi vagy akváriumi állatokat enged tartani a házban feltéve, hogy nem veszem ki őket, úgyhogy nem tudom befogadni a cicákat :( ), egyszer az egyiknek begyulladt a szeme és mikor elvittem állatorvoshoz a doki fura mozdulatokat csinált a cica szemével. Nem láttam, hogy pontosan mit mert az asszisztensnek más dolga volt ezért én fogtam meg a cicát, a doki velem szembe volt és nyilván felé nézett a macska. Utána elmondta, hogy azért csinálta mert találkozott már olyan esettel, hogy a toklász bement a macska szeme mögé és csak műtéttel tudták kiszedni. Szerencsére nálunk nem ez volt a helyzet, de nálatok lehet.

2023. júl. 10. 22:26
 12/15 anonim ***** válasza:
95%

"A szem kamillával való lemosása, borogatása azonban szakmailag ma már nem javasolt.

A kötőhártya-gyulladás leggyakoribb – természetesen nem kizárólagos – okai közé a fertőzések és az allergia tartoznak. Fertőzés esetén a kamillás borogatás alkalmazása során a kórokozók további elburjánzásának igencsak kedvez a langyos, levegőtől elzárt környezet, ezért nem célszerű a használata. A borogatás ráadásul feláztatja az érzékeny szemhéjat és a szemkörnyék bőrét, vizenyőssé, duzzadttá téve a területet. Gyakran előfordul, hogy a kezelés után kifejezett bőrpír jelentkezik. Ennek oka az, hogy a kamilla szárítja a szem­környék egyébként is érzékeny bőrét. Bár igaz, hogy mérsékelt gyulladáscsökkentő hatása tényleg előnyös lehetne, de sajnos maga a kamilla is allergizál. Pollenje keresztreak­ciót adhat a parlagfűével, azaz aki az egyik növény virágporára érzékeny, nagy az esély, hogy a másikra is az."

Ezért lett lepontozva a kamillázás.

Állatorvos azonnal a megoldás a jelenlegi esetben.

2023. júl. 10. 22:50
 13/15 A kérdező kommentje:
Elvinném állatorvoshoz, de sajnos csak holnap tudnak fogadni, ezért írtam ki a kérdést hátha van valami ami segíthet addig
2023. júl. 11. 12:50
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Mostmár számodra lényegtelen a válasz, de hátha lesz valaki aki hasonló problémával olvassa a kérdésed. A szemmel kapcsolatos problémák mindig sürgősek, ha a megszokott állatorvos nem tud fogadni, és van lehetőség elvinni másikhoz, akkor feltétlenül minél előbb fel kell keresni egyet
2023. júl. 14. 00:10
 15/15 anonim ***** válasza:
Ugyanilyen volt nekünk is. Vittem azonnal orvoshoz. Azt mondta a doki felesleges volt jönni mert macskaknal van olyan hogy előjön a harmadik személy magától is, ilyenkor könnyezik stb de magától helyre áll. Úgy is lett. 20 ezret fizettem ezért a pár mondatert a dokinak. Ha valami baja van pár napot mindig várok mire elviszem ha nem tűnik sürgősnek. :) Szóval nem kell azonnal rohanni az orvoshoz.
jan. 10. 08:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!