Megevett a macskám egy pár szem mazsolát, és azt olvastam hogy bele halhat.Kb olyan 5-10 szemet evett meg. Ilyen kis mennyiségbe is bele halhat?
Figyelt kérdés
2022. okt. 4. 17:30
2/10 anonim válasza:
Semmi baja nem lesz, az én macskám is mindent összezabál ha nem figyelek.
3/10 anonim válasza:
Szőlő miért lenne méreg macseknak?
4/10 anonim válasza:
Tanulság: nem kell minden baromságot elhinni, amit az interneten olvasol.
6/10 anonim válasza:
"Mind a vöröshagyma, mind a fokhagyma gondot okoz a macskák szervezetében, mivel növelik a vörösvérsejtek lebomlásának és a vérszegénység kialakulásának esélyét. Gyomor-bélrendszeri zavarokat is okozhatnak, és akár hasmenést is. A szőlő és a mazsola is hasonlóan mérgező a macskák számára, és legrosszabb esetben veseelégtelenséget okoznak, amelynek korai figyelmeztető jelei a többszöri hányás és hiperaktivitás."
7/10 anonim válasza:
Szóval ha napi 20 dekát megeszik minden nap 5 évig, akkor megnő a vérszegénység kialakulásának esélye.
= semmi baja nem lesz tőle ebben az esetben, amit a kérdző írt.
8/10 anonim válasza:
SOS, mi lett aztán a cicáddal? Az enyém is épp most evett mazsolát és enyhe szívbajt kaptam a neten található cikkektől.
9/10 anonim válasza:
Leírom, hátha a jövőben valaki ugyan úgy kétségbeesetten választ keres, mint ahogy tegnap én. Az 5 kilós macskám egy pár szem mazsolát evett meg, semmi baja nem lett, se hányás se hasmenés, és az erről szóló cikkekben oly sokat emlegetett veseelégtelenségnek sem volt semmi jele, annak ellenére, hogy a cicámnak már voltak korábban veseproblémái.
10/10 anonim válasza:
Az enyém kb három hónaposan evett meg 2-3 szemet. Felhívtam az állatorvost, az asszisztenssel beszéltem. 2,5 kg volt, 20 szemet kellett volna egyen, hogy rosszul legyen tőle. Pár szem mazsolától nem lesz bajuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!